Budimo u kontaktu

ENGLESKA

PREMIJER LIGA Liverpul pregažen u Brajtonu, sada mu je i Liga šampiona daleko, borba za spas se zaoštrava

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Fudbaleri Brajtona (Foto: Beta/AP)

Odavno su se “redsi” oprostili od borbe za tron, ali je nevolja za ekipu Jirgena Klopa to što mu izmiče i Liga šampiona. Sjajni Brajton je održao čas fudbala i pregazio Liverpul – 3:0 (0:0).


Brazil Karioka: Na meču Vasko – Madureira, naša kladionica nudi kvotu 3.30 za igru 1-1.


Bez povređenog Virdžila van Dajka, odbrana Liverpula je krajnje ranjiva, a to je pokazao Solomon Marč u razmaku od samo šest minuta u uvodu drugog dela meča. Najpre je imao lak posao posle odlične asistencije Mitome, da bi potom sjajnim udarcem udvostručio prednost. Pobedu “galebova” potvrdio je iskusni Deni Velbek, desetak minuta pre kraja.

Borba za spas postaje sve oštrija. Sautempton je prekinuo užasnu seriju od šest poraza i slavio na Gudison Parku protiv jednog od direktnih konkurenata. Poveo je Everton golom veziste Onane u smiraj prvog dela meča, a preokret je doneo sjajni Džejms Vord-Praus. Gol za tri boda bio je njegov specijalitet, iz slobodnog udarca. Moguće da je ovo bio i poslednji meč Frenka Lamparda na klupi kluba iz Liverpula.

Važan korak ka opstanku napravio je Notingem Forest. Junak pobede “šumara” nad ponovo veoma slabim Lesterom bio je dvostruki strelac Brenan Džonson.

Čupaju se i “vukovi”. Golom Podensa, nekadašnjeg igrača Olimpijakosa srušen je Vest Hem koji je, kao i Everton, pao u zonu ispadanja.

PREMIJER LIGA, 20. kolo

Subota

Mančester junajted – Mančester siti 2:1 (0:0)

(Fernandeš 78, Rašford 82 – Griliš 60)

Brajton – Liverpul 3:0 (0:0)

(Marč 47, 53, Velbek 82)

Everton – Sautempton 1:2 (1:0)

(Onana 39 – Vord-Praus 46, 78)

Notingem Forest – Lester 2:0 (0:0)

(Džonson 56, 85)

Vulvs – Vest Hem 1:0 (0:0)

(Podens 48)

18.30 Brentford – Bornmut

Nedelja

15.00 Čelsi – Kristal palas

15.00 Njukasl – Fulam

17.30 Totenhem – Arsenal

Petak

Aston Vila – Lids 2:1 (1:0)

(Bejli 3, Buendija 64 – Bamford 83)

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.