Budimo u kontaktu

ABA LIGA

PRITISAK, NAPETOST I INCIDENTI Zvezda ubedljivo slavila u tipičnom “večitom derbiju”! Partizanova slaba odbrana surovo kažnjena

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Duel Nemanje Nedovića i Vladimira Brodzijanskog na "večitom derbiju" (Foto: Starsport)

Jednostavno, crveno-beli su bili bolje pripremljeni. Kaznili su sve slabosti svojih protivnika i trenutno izgledaju kao znatno bolja ekipa. Ako ništa drugo, odmornija i sa “dužom klupom”.


NBA LIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Toronta protiv Klivlenda je 1.70. Utakmica počinje u 01.30.


Okončan je prvi od mnogo ovosezonskih “večitih derbija”. Ovaj je bio odigran u sklopu osmog kola ABA lige, a Crvena zvezda i Partizan su se sastali u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”. Tokom svih 40 minuta se vodila velika borba, bilo je i preokreta, da bi na kraju slavila domaća ekipa sa 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9).

Ipak, kvalitetna košarkaška predstava je bila pod senkom incidenta koji se dogodio u prvom poluvremenu, kada su navijači, uprkos brojnim upozorenjima, a usled nezadovoljstvom odlukama arbitara, nastavili da bacaju predmete na teren. Sudije su zbog toga odlučile da odu u svlačionicu, pa je došlo do velikog prekida i pražnjenja dela tribina. Zbog toga je meč trajao čak više od dva i po sata!

Posle početnog ispitivanja snaga, crno-beli su se pokazali kao za nijansu ozbiljniji rival. Defanzivno su uspeli da zaustave pokušaje domaćina da “gura” loptu pod koš za Hasana Martina, koji bi često ostajao sa dosta nižim igračem pored sebe usled preuzimanja.

Nešto kasnije je Partizan čak izgradio i prvu osetniju prednost, uglavnom zahvaljujući odličnim procentima šuta sa distance. Jam Madar je pogađao iz raznih pozicija, te je na taj način odbijao nalete Zvezde. Zapravo, u tim momentima se igrala dosta efikasna utakmica, sa dosta pogođenih koševa.

Ovakav stil igre je dosta više odgovarao gostima, koji su lako zatrpavali koš crveno-belih. Onda se dogodio možda i ključan period susreta – poslednjih dva minuta prvog poluvremena. Tada je Zvezda napravila seriju od 7:0, okončanu snažnim zakucavanjem Hasana Martina sa zvukom sirene!

Opisani sled događaja kao da je potpuno pokolebao igrače Partizana, koji posle velikog odmora nisu ličili na sebe. Crveno-beli su nastavili da “gaze”, osetivši da im je rival “na konopcima”. Energija kod gostiju maltene da je nestala, odbrambena postavka potpuno razbijena… Domaći su vrlo brzo uspostavili kontrolu nad utakmicom i dostigli prvo vođstvo dvocifrenom razlikom.

Doduše, izabranici trenera Željka Obradovića su dosta dugo pružali otpor i nisu dozvolili da olako padnu. Ipak, na svaki njihov koš je kao po pravilu stigao odgovor, pa čak i kada bi uspeli nešto da povežu, odlična Zvezda je uzvraćala jednostavnom pikenrol akcijom i poenima ispod obruča ili sa distance.

Uskoro je postalo jasno da Partizan neće još dugo da izdrži. Tim sa Malog Kalemegdana je ozbiljno “dao gas” i delovao je nezaustavljivo, što je dovelo do toga da dođu i do plus 17. Neizvesne završnice nije bilo, a Zvezda je upisala novi trijumf u regionalnom takmičenju.

Crvena zvezda – Partizan 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9)

Dvorana: “Aleksandar Nikolić”; Gledalaca: 7.464; Sudije: Javor, Radojković, Mustapić

Crvena zvezda: Holand 5, Vildoza 19 (5as), Mitrović 7 (4sk), Lazić 4, Martin 5, Dobrić 11, Ivanović 2, Nedović 17 (5as), Marković 3, Kuzmić, Petrušev 8 (5sk), Bentuil 9. Trener: Duško Ivanović

Partizan: Vukčević, Ledej 5 (8sk), Panter 12, Smailagić 2, Papapetru 15 (5sk), Egzum 14 (4as), Brodzijanski 8, Naneli 7, Lesor, Trifunović, Anđušić 2, Madar 9. Trener: Željko Obradović

PROČITAJTE JOŠ:

NOVI SKANDAL U “VEČITOM DERBIJU” Sudije napustile teren! Navijači nisu poslušali upozorenja (VIDEO)

PALA ODLUKA SUDIJA Ispražnjen je deo tribina! Zvezda bez dobrog broja navijača u nastavku

9 Komentara

9 Comments

  1. Piksi

    28.11.2022. at 22:56

    Umorih se i ostarih od cekanja da “najbolji”pobedi kk??? Zavrsio i sa kosarkom posle fudbala i vaterpola zemlja vazduh voda u crno belom me ne interesuje vise.

    • Belvedere

      28.11.2022. at 23:19

      Pametno!Sebe deranžirati zbog bolesnog Čovica i Terzica i bulumente je to zaista potrebno i pravo!

  2. Moca

    28.11.2022. at 23:17

    Tezak raspored u proteklih deset dana i povrede Smailagica i dug izostanak Avramovica ucinili su svoje.Prvo poluvreme je odigrano korektno ali umor je bio evidentan u zadnjoj cetvrtini uz ocajnu igru Lesora i Deleja.Polako proci ce i ovaj period i srescemo se ponovo.Kod Obradovica mi nije bilo jasno nekoliko odluka pre svih izvlacenje iz igre Madara,kada je vezao tri trojke,mala minutaza Brezdijanskog i neigranje Vukcevica bar pet minuta kao i mala minutaza Smailagica i Trifunovica.

  3. Renfro

    28.11.2022. at 23:17

    Ovu farsu iživljavanja zvezde i zvezdasa kada god im zateeba prekid utakmica treba Partizan zauvek da prekine prekidom sportskih odnosa sa Vučickom! Dakle te buduce ovosezonske derbije neka igraju Čovic i njegova dva kluba a u loži da to posmatra Vucic! Valjda bi im tada taština bila zadovoljna.Obradovicu mani se čoveče toga da protiv njih možeš biti pobednik. Sve su iskorumpirali!!!!

    • ORTHODOX CELTS

      29.11.2022. at 17:05

      Gle cuda prekid bio zbog sudijske nepravde koja se pokazala tacna,zanimljivo.

    • Samo kažem

      29.11.2022. at 23:52

      a ko je Partizanu dao pare isti taj što ga pominješ

  4. Mare

    28.11.2022. at 23:23

    17 minuta srpskih košarkaša u KKP. Cela 4 poena. Kakav ste vi to klub? Za koga vi to navijate?

  5. Kartonka za vanka

    28.11.2022. at 23:30

    Kakav bolestan naslov!!!Kosarka bila lepa,napadačka,Partizan se držao do 35 minuta,presudila Zvezdina odbrana i loša Partizanova.Navijači Zvezde potpuno zasluženo ispljuvali Javora.Da potsetim,incident je nastao posle ulaza i koša Ivanovica koji je u padu polomio 2 rebra,a vise nego očigledno je bilo da je Ledej bio sa obe noge na liniji polukruga,tako da je bio faul od njega.Sudija ispod kosa koji je to morao da vidi,tendenciozno je svirao faul u napadu i krenuo je incident.Posle pražnjenja tribine nije vise bilo ni jednog jedinog incidenta.Partizanovi igrači ni pogledom nisu mogli da uhvate Nedovica i Vildozu o to je presudilo.U Zvezdi je apsolutno svaki igrač dao doprinos i nije bilo slabe karike.Pobeda čista kao suza.Dušku kapa dole,do poda!
    5 uzastopnih pobeda sa ekipom koju nije selektirao,koja je bila u rasulu i nije se znalo ko je veca rupa.Čovek nije trener,on je druid.

  6. RED STAR NORD ARMY

    29.11.2022. at 09:03

    Sve kako smo predvideli! “Neko” je “slučajno”, ponovo,po ko zna koji put delegirao baš Javora da sudi derbi! I Javor je “valjano” obavio povereni mu zadatak, pripreme terena da Zvezda bude sračunato oštećena, da publika potom bude namerno isprovocirana i da bi onda hala bila ponovo ispražnjena od Zvezdinih navijača! Suština je da se sračunato priprema teren za buduće finale ABA lige između Zvezde i Partizana, kako bi se unapred pripremio teren da se obesmusli eventualno prvo mesto Zvezde u ligi i obesmuslila prednost domaćeg terena,a sve u cilju favorizovanja KK PARTIZAN i njegovog trofejnog trenera Obradovića,koji nije sposoban da na pošten način i bez pomoći sudija osvoji ni jedan trofej! Iako i u protekloj sezoni KK PARTIZAN i Obradović nisu osvojili nikakav trofej,nisu podigli nikakav pehar,osim što su Ostoja i Murat OBRADOGLU uspeli da uhvate bidermajer na Markecovoj svadbi(fudbaler PARTIZANA), KK PARTIZAN je DRŽAVA SRBIJA IPAK DALA TROSTRUKO VEĆI BUDŽET CIRKA,OKO 44,6 MILIONA €, UPLATILA VAILD KARD ZA UČEŠĆE u EVROLIGI u iznosu od 3,765.431€, zatim POKLONILA AVION(kao nekad prijatelj Cvetko u kultnoj seriji “GRAĐANI SELA LUGA”),da mogu nesmetano da putuju Evropom,zatim POKLONILA HALU BGD ARENA, u kojoj svaka utakmica košta 100 hiljada €vra,uz svu potrebnu logistiku! Na sve to KK PARTIZANU JE OPROŠTENO PLAĆANJE POREZA DRŽAVI SRBIJI u iznosu od 8.781,078€, a KKCZV je svoj porez isplatio do poslednjeg pfeninga!
    Postavlja se pitanje ,zbog čega država Srbija ovako bolećivo postupa prema KK PARTIZAN,iako njegovo rukovodstvo i trener Obradović nikad državi na tome ne kažu ni HVALAAA!? Pa jedini razlog za to je što je KK PARTIZAN ustvari deo VLADAJUĆE SNS,A KKCZV NIJE!!!ISTINE I PRAVDE RADI, MORAMO DA PODSETIMO DA U STVARANJU BRUTO DRUŠTVENOG PROIZVODA SRBIJE,ZVEZDAŠKA POPULACIJA UČESTVUJE SA 68,9% POPULACIJE REPUBLIKE SRBIJE,A JSD PARTIZAN SA SVEGA 27,1%!!! U ISTOM PROCENTU ZVEZDA PARTICIPIRA I U SVIM POREZIMA I DOPRINOSIMA REPUBLICI SRBIJI,ZATIM U AKTIVNOM I REZERVNOM SASTAVU VOJSKE SRBIJE I POLICIJE ITD! PAMETNOM DOVOLJNO!!!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.