Budimo u kontaktu

ABA LIGA

PRORADIO Najbolja partija Davidovca ove sezone donela Zvezdi pobedu protiv Barana

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Dejan Davidovac (Foto: Starsport)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i 15. pobedu ove sezone u ABA ligi. Oni su u 18. kolu u Beogradu savladali Mornar iz Bara sa 81:74 (22:19, 19:19, 20:12, 20:24).


NBA: U ponoć igraju Detroit – Klivlned, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.37.


Uhvatili su crveno-beli pravi kurs, jer su ove sedmice ostvarili treću pobedu. Prvo su u ponedeljak u Ljubljani savladali Cedevita Olimpiju, a onda su u četvrtak u Atini pobedili Olimpijakos u Evroligi.

Uvodni minuti meča u dvorani “Aleksandar Nikolić” su pripali Baranima, a onda su se crveno-beli trgnuli. Kod rezultata 11:8 za goste napravili su seriju od 12:0 i prekorenuli na 20:11. Ipak, trojkama Mihailovića i Živanovića Mornar je na prvi odmor otišao samo sa tri poena zaostatka.

Domaći su tokom drugog perioda uglavnom vodili, ali je Barane u igri održavao Sead Šehović sa dve trojke. I Zvezda je bila odlična u tom segmentu, pogodivši sedma trojki, a po dve su dali Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić.

Na startu trećeg perioda Barani su izjednačili na 41:41, a onda je ponovo domaća ekipa kontrolisala meč. Prednost Zvezde je rasla do kraja četvrtine, a na samom kraju je iznosila 11  poena (61:50).

Najveća prednost je bila polovinom polednje četvrtine i to 15 poena (75:60). Iako su Barani uspeli da se približe na samo šest poena zaostatka (77:71) nisu uspeli da izbegnu poraz.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Dejan Davidovac, koji je odigrao najbolju partiju ove sezone računajući sva takmičenja. On je ubacio 18 poena, a trojke je šutirao 4-4! Istakli su se još Branko Lazić sa 13 poena (tri trojke), Nikola Kalinić sa 11 i Nejt Volters sa sedam. Zvezdini košarkaši su pogodili 13 trojki.

Kod gostiju je Vladimir Mihailović ubacio 26 poena, Sead Šehović 12, a Nemanja Gordić deset. Barani su imali 23 izgubljene lopte, pa je i to odlučilo pobednika.

ABA liga, 18. kolo

Nedelja

Crvena zvezda – Mornar 81:74

19.00 Budućnost – Cedevita Olimpija

Subota

Cibona – Studentski centar 90:75

FMP – Mega 79:86

Petak

Krka – Partizan 63:79

Split – Igokea 89:77

Borac – Zadar 79:73 – produžetak

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbi blistali u turskom derbiju, zajedno ubacili skoro 50 poena

OGLASIO SE BOSANSKI TENISER Džumhur spustio Nadala na zemlju i omalovažio mu titulu u Melburnu!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.