Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PRVA LIGA “Traktoristi” overili vizu za Superligu, “grafosi” pokvarili slavlje

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

U centru pažnje nedeljnog popodneva na prvoligaškim terenima bile su dve utakmice plej-ofa. IMT je podelom bodova sa Grafičarom i matematički obezbedio vizu za Superligu Srbije, čime je zlatnim slovima ispisao stranice svoje istorije!


LA LIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Atletiko Madrida protiv Valjadolida je 1.70. Početak utakmice je zakazan za 21.00.


Slavlje “traktorista” na stadionu Bežanije, gde se inače igrao ovaj mali gradski derbi, “pokvario” je golman gostiju Ivan Guteša, koji je bio nesavladiv. IMT je u prvom delu meča bio prilično oprezan i nedovoljni konkretan, dok ofanzivnija i agresivnija igra u nastavku nije donela željeni trijumf.

U prvih dvadesetak minuta igra se uglavnom odvijala na sredini terena, bez opasnijih situacija i šansi. Odbrana gostiju bez većih problema neutralisala je svaki pokušaj “traktorista”, koji su delovali rezervisano, igrali su bez puno rizika i kao da su čekali grešku rivala. Najveće uzbuđenje u prvom poluvremenu dogodilo se u 20. minutu. Dosuđen je jedanaesterac za IMT, čini se potpuno opravdano, tako da je lider imao kolosalnu šansu da dođe do rezultatske prednosti. Međutim, najmlađi prvotimac domaćih Miloš Luković nije uspeo da savlada Ivana Gutešu, tako da je ta najpovoljnija prilika otišla u nepovrat.

A šta je prethodilo penalu? Radočaj je presekao jedan loš povratni pas ka Guteši, zaobišao je golmana Grafičara, potom je šuturao, ali je samo pogodio stativu! Lopta se ponovo odbila do Radočaja, on je tada proigrao Lukovića koji uputio udarac, ali je Petrović na gol liniji rukama, u golmanskom stilu, zaustavio loptu. Naravno, penal i crveni karton za štopera gostiju!

Miloš Luković je preuzeo odgovornost, izveo je jedanaesterac, ali tako slabo da je Guteša uhvatio gotovo “živu” loptu. Najbolja šansa IMT-a u prvom poluvremenu ostala je neiskorišćena. Inače, mladi čuvar mreže “grafosa” i na ovoj utakmici pokazao je da se radi o veoma talentovanom golmanu.

Od Grafičara nismo puno videli u ofanzivnom delu tokom prvih 45 minuta. Defanzivno su delovali prilično sigurno, a kada su ostali sa igračem manje, Luis Ibanjez, koji je inače startovao kao zadnji vezni (!) prešao je na poziciju levog beka koja mu je i prirodna, dok se Radojević spustio u centralni deo odbrane. Svaki pokušaj domaćih u drugom poluvremenu da dođu do prednosti, prilično lako neutralisala je odbrana Grafičara, predvođena Gutešom, ali i iskusnim štoperom Đurićem. Najbolju priliku za promenu rezultata imali su gosti, kada je Ćurić šutirao sa desetak metara, a Kojić vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner.

Na kraju, meč bez golova i domaćin sa određenom gorčinom u ustima zbog svega viđenog može da proslavi nestvaran uspeh! IMT je sa superligaškom vizom u džepu, a sudeći prema nezvaničnim najavama, svoje mečeve u elitnom rangu kao domaćini igraće na stadionu Čukaričkog ili Voždovca. Grafičar je i dalje na trećem mestu i ako ne bude nekih nepredviđenih dešavanja, izboriće pravo da se za ulazak u Superligu bori kroz baraž mečeve.

U drugoj utakmici današnjeg programa plej-ofa, fudbaleri Jedinstva i Inđije odigrali su nerešeno – 1:1. Golom Zubairua u finišu prvog poluvremena Ubljani su imali prednost sve do 89. minuta, kada je Desančić pogotkom iz penala izjednačio i doneo bod gostima.

Prva liga Srbije, Plej-of (3. kolo)

Nedelja

IMT – Grafičar 0:0

Jedinstvo – Inđija 1:1 (1:0)

Ponedeljak

16.00 Železničar – Radnički SM

16.00 Novi Sad – Radnički NBg

Prva liga Srbije, Plej-aut (3. kolo)

Nedelja

Metalac – Zlatibor 1:1 (0:1)

Vršac – Rad 0:0

Mačva – Loznica 2:1 (0:0)

Sloboda – Trajal 1:0 (1:0)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.