Budimo u kontaktu

EVROLIGA

PRVI ODLAZAK Oproštajni govor Atamana

Darko Noveski

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Anadolu Efes je razbio Monako u poslednjem kolu Evrolige. Ipak, dvostruki uzastopni šampion Evrope nije uspeo da se domogne TOP 8 faze.


FRANCUSKA PSŽ od 21 čas dočekuje Lens u borbi za titulu. Ne cvetaju ruže na Parku prinčeva, ali “kec” na Parižane u kladionici MaxBet je 1.85.


Po svemu sudeći na Bosforu će da dođe do ozbiljnih promena. Prva na klupi. To je u svom govoru, možda i oproštajnom, nagovestio Ergin Ataman.

Nakon što smo četiri godine pravili istoriju evropske košarke, ove sezone nismo uspeli i ja sam kao trener odgovoran za to – počeo je turski stručnjak i nastavio:

Prolazimo kroz osetljiv period. Odluku da li nastavljamo zajedno donećemo zajedno sa predsednikom na kraju sezone. Još ništa nije definitivno odlučeno. Ali hoćete iskreno, prilično sam istrošen. Činjenica je da smo podbacili. Otuda, može biti da je promena potrebna svima nama. Nisam bio samo glavni trener u Efesu, ovde sam proveo 20 godina. Mi smo kao porodica. I tako će ostati čak i ako odem. Uostalom, odlazio sam i u prošlosti, pa sam se vraćao. Ponavljam, odluka nije doneta, međutim izgleda da postoji potreba za promenama.

Ergin Ataman je govorio o danu kada je preuzeo Efes i situaciji koja je bila u klubu. Sve posle toga je zlatnim slovima upisano u istoriju kluba.

Bili smo poslednji tim Evrolige kada sam došao, a na utakmice je dolazilo najviše 3.000 ljudi. Poslednjih pet godina na svakoj utakmici imamo punu dvoranu. Postali smo najcenjeniji klub u Evropi. Postali smo ponos ne samo Istanbula, nego čitave Turske. Želim svima da zahvalim na podršci. Izgleda da je ovo kraj našeg puta.

Iskusni stručnjak je negirao informacije da će sada samo da se posveti radu sa reprezentacijom Turske.

Ne, sigurno neću voditi samo reprezentaciju. Postoje ponude određenih evroligaša. Ali pre svega treba da završimo takmičenje u šampionatu Turske. Moramo da pronađemo energiju i pokušamo da još jednom postanemo šampioni. Fenerbahčeu želim uspešan nastavak takmičenja u Evroligi, neka ponove naš rezultat iz prethodne dve godine – poručio je Ergin Ataman.

PREPORUČUJEMO:

OVAKO VIŠE NE MOŽE Eksum saznao protivnika u Top 8, pa objasnio šta mu smeta: Neka bude protiv Tavaresa! (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.