Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

PRVO PA MUĆAK Srbi zaustavili šampiona, barsi mršav remi u predgrađu Madrida

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Stefan Mitrović u duelu sa Rafinjom (Foto: Beta/AP)

Šampion je počeo odbranu krune, ali krajnje neubedljivo. Posle stotinak minuta fudbala u predgrađu Madrida, Hetafe je uspeo da odoli Barseloni – 0:0.


Na meču Kadiz – Alaves, naša kladionica nudi kvotu 2.65 za igru ug 3+.


U početnoj postavi domaćina našla su se oba srpska internacionalca, Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović. Na drugoj strani, za Barsu je debitovao Ilkaj Gundogan.

Sve je pošlo naopako za slavnog gosta u 42. minutu kada je Rafinja dobio direktan crveni karton. Snage su izjednačene početkom nastavka, kada je na prevremeno tuširanje morao i Haime Mata. Ipak, Barsa nije uspela da reši i stuaciji devet na devet u polju. Od 70. minuta je ostala i bez trenera, jer je sudija i preterano nervoznom Ćaviju pokazao put u svlačionicu.

Barseloni nije pomoglo ni 15 minuta nadoknade u nastavku. Mreže su ostale mirne.

Mitrović je u poluvremenu zamenjen, iz predostrožnosti, jer je od 15. minuta igrao pod teretom žutog kartona. Maksimović je odigrao celu utakmicu.

Nedelju je otvorio duel u Vigu. Osasuna je slavila na krajnjem severozapadu Španije, tamo blizu Atlantika i najavila još jednu lepu sezonu. Darko Brašanac nije bio u timu zbog povrede.

Gost je slavio i u blizini Valensije, u Viljarealu. Betis je poveo golom Ajaosija Pereza, nekada igrača Njukasla. Izjednačio je mladi Kuenka posle 15 minuta u nastavku, a u nadoknadi pobedu gostima iz Sevilje doneo Vilijan Žoze.

PRVO KOLO:

Petak:

Almerija – Rajo Valjakano 0:2 (0:2)

(Palazon 20. penal, Nteka 28. penal)

Sevilja – Valensija 1:2 (0:0)

(En Nesiri 69, ck. Bade 81 – Dijahabi 60, Gera 88)

Subota:

Real Sosijedad – Đirona 1:1 (1:0)

(Kubo 5 – Dovbjuk 72)

Las Palmas – Majorka 1:1 (1:0)

(Vijera 29. penal – Railjo 70)

Atletik Bilbao – Real Madrid 0:2 (0:2)

(Rodrigo 28, Belingem 36)

Nedelja:

Selta – Osasuna 0:2 (0:1)

(Garsija 24, Gomez 74)

Viljareal – Betis 1:2 (0:1)

(Kuenka 61 – Perez 20, Vilijan Žoze 90+5)

Hetafe – Barselona 0:0

(ck. Mata 57 – ck. Rafinja 42)

Ponedeljak:

19.30 Kadiz – Alaves
21.30 Atletiko Madrid – Granada

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.