Budimo u kontaktu

EVROLIGA

“PUČ” Pet klubova protiv izbora Dejana Bodiroge za predsednika Evrolige

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Dejan Bodiroga (Foto: Starsport)

Iako je njegov dolazak na čelo Evrolige najavljen kao “sigurna stvar”, Dejan Bodiroga se susreće sa “pučom”. Neće da bude baš tako lako…


VIMBLDON: Kvota kladionice MaxBet na to da će meč Đoković – Nori (16:00) da bude završen u tri seta je 1.50. 


Prema pisanju španskog Mundo Deportiva, protiv izbora Dejana Bodiroge su španski i turski klubovi. Radi se o Barseloni, Realu, Baskoniji, Efesu i Fenerbahčeu. Danas je sastanak na kojem treba da se odluči o novom predsedniku i generalnom direktoru.

Barselona, baš kao i Anadolu Efes, Baskonija, Fenerbahče i Real Madrid su veoma uznemireni zbog onoga o čemu treba da se raspravlja na sledećoj Izvršnoj skupštini ECA akcionara. Tačnije oko imenovanja novog predsednika i novog generalnog direktora – piše ovaj list.

Kao razlog se navodi:

– Barsa i drugi pomenuti klubovi odbacuju i oštro se protive predloženim izmenama jer nisu u skladu sa najosnovnijim komercijalnim principima profesionalnih organizacija i sa procedurama i pravnim principima uspostavljenim i dogovorenim između klubova vlasnika. S njihove tačke gledišta, ove promene ugrozile bi ligu koja je izvanredno porasla pod trenutnim modelom upravljanja u svim poslovnim oblastima.

Ipak, trenutno su ovi klubovi u manjin. Oni smatraju da se većina štiti neopravdanim kašnjenjem u izvršenju prethodnih kolektivnih odluka o inkorporaciji dodatnih vlasnika (ASVEL i Bajern), što po njihovom mišljenju pokazuje nesavesnost takvog postupanja.

Za sve gore navedeno, FK Barselona, Anadolu Efes, Baskonija, Fenerbahče i Real Madrid zadržavaju pravo da preduzmu neophodne pravne radnje za odbranu svojih prava i interesa, kao i prava i interesa kolektivne imovine od onoga što se smatra nezakonitim i neodgovornim – navodi “Mundo Deportivo”.

PROČITAJTE JOŠ:

KREĆE SUPERLIGA SRBIJE Zvezda juri šestu krunu u nizu, Partizan najveća pretnja, neizvesna borba za opstanak

SUPERMEN Ima 36 godina i razvaljuje saigrače Liverpula… Klop: Vau!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.