Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Rađa: ABA liga je poligon za Crvenu zvezdu i Partizan da dovode strance

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Dino Rađa (levo) i Predrag Danilović (Foto: Starsport)

ABA liga se nalazi na prekretnici. Košarkaški savez Hrvatske (HKS) je predložio klubovima da napuste ovo takmičenje i zaigraju u Alpe Adria kupu.


NBA: Od 1 sat iza ponoći igraju Filadelfija – Majami, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.35. 


Sve bi trebalo da bude poznato veoma brzo jer je HKS tražio da klubovi donesu odluku do 13. maja. Ove sezone su u regionalnom takmičenju igrali Cibona, Zadar i Split. Predsednik stručnog saveta HKS Dino Rađa podržao je istupanje iz ABA lige.

Nismo ništa odlučili, ali smo na sednici u utorak ponudili klubovima opciju da igraju u Ligi šampiona, Evrokupu i Alpe Adria kupu i za sve će biti plaćeni. Sada je na njima da odluče, za to imaju sedam dana. Dakle, idućeg utorka ćemo sve znati. Naravno, ako se dogovore, od sledeće sezone neće moći da igraju u ABA ligi – rekao je Rađa za Index i dodao:

To bi jednostavno bilo nemoguće zbog rasporeda. Ali mislimo da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku. Šta nam je donela ABA liga u poslednjih 20 godina? Ništa. Živimo, stalno se borimo da ostanemo, a ta liga se pretvorila u poligon za Crvenu zvezdu i Partizan da dovode strance. Pitamo se kad su nas tukli Rumuni i Poljaci. Pa hajde da promenimo nešto, da vidimo kako rade i kakvi su im klubovi.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor Pešić govorio o Jokiću i otkrio ko mu je najvažnji igrač u reprezentaciji

SAZNAJEMO Partizan ne igra KLS!

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.