Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

RASPAD Rezervni golman igrao špica! Država im gradi velelepni stadion od 28 miliona evra, a oni nemaju seniore u timu

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Budući izgled novog stadiona u Zaječaru (Foto: Printskrin/Jutjub)

Počela je nova sezona u Srpskoj ligi Istok. Umesto da se priča i piše o rezultatima, golovima, odbranama i poseti, u centar pažnje isplivala je neverovatna scena sa utakmice odigrane u Paraćinu.


SRBIJA, SUPERLIGA: Kvota kladionice MaxBet na igru 0-2 gola u meču Radnički 1923 – Čukarički (17:00) je 1.65.


Domaće Jedinstvo više nego rutinski savladalo je Timok ubedljivim rezultatom 6:0, ali se na tom meču dogodio svojevrsni presedan! Naime, u startnoj postavi Zaječaraca bilo je 11 kadeta i omladanaca, bez ijednog seniora! Uz sve to, u špicu napada igrao je rezervni golman! Vest zaokuplja veću pažnju samim tim što se to dogodilo klubu iz Zaječara, koji je pre samo godinu dana vatreno i euforično proslavio ulazak u Prvu ligu Srbije. Tada je bukvalno ceo grad slavio promociju u viši rang, reka ljudi bila je na ulicama Zaječara, maštalo se i o najvišim dometima, tj. o plasmanu u elitni rang.

KAO KULA OD KARATA

Sve se, u samo nekoliko meseci, srušilo kao kula od karata. Timok ne samo da nije bio konkurentan za najveće domete, nego je ubrzo ispao u Srpsku ligu. Tačnije, vratio se tamo odakle je došao. Sve one reči, sva obećanja, otišla su niz reku Timok. Srušeni su planovi i želje da će klub uskoro da zaigra u Superligi.

Fudbaleri Timoka pred meč u Paraćinu (Foto: Printskrin)

Nije sramota ispasti u niži rang. Sramota je kada se klub uruši do te mere da praktično seniorski sastav više ni ne postoji. Na papiru postoji, ali boje i grb brane golobradi mladići, kadri samo za takmičenja u svojim kategorijama. Zato je i ova kanonada u Paraćinu samo logičan sled okolnosti. Deca Timoka su pokušala da se odupru, ali nisu imala ni snage ni kvaliteta za tako nešto.

Mnogo pitanja nameću se sama po sebi. Čemu sve ovo? Zašto se klub srozao ovoliko nisko? Šta je cilj i kakva je poenta? Pitanje svih pitanja je – kome država gradi novi stadion?! Stadion u koji bi, prema ranijim planovima, trebalo da se uloži oko 28 miliona evra. Kome? Država pumpa ogroman novac za stadion koji bi trebalo da bude ponos Zaječara i cele Srbije. Posle najnovijih dešavanja, ne možemo, a da se ne zapitamo, da li je Zaječar pravi grad i Timok adekvatan klub za takvu investiciju?

ODGOVORNI ĆUTE

Od euforije i velikih planova došlo se do klasične havarije i potopa! Za sada se niko iz zaječarskog kluba ne oglašava kako bi objasnio situaciju. Odgovorni ćute, nadležni se takođe ne oglašavaju. Kada je već tako, onda ne treba više da nas čudi da deca igraju seniorski fudbal, a pritom doživljavaju “šamare” od starijih rivala. Dok im se fudbal potpuno ne smuči.

Stadion se, naravno, i dalje gradi. Izvođači radova tvrde da će nova “Kraljevica” biti velelepan objekat, moderno fudbalsko zdanje, na kome će i reprezentacija moći da igra svoje mečeve. Plašimo se, da će se na tom stadionu naredne sezone igrati utakmice zonskog (4. ranga) takmičenja srpskog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIVAMO Stopirano… Zvezda odustaje od kupovine defanzivca!

UEFA ODLUČUJE Partizan pred praznim tribinama protiv Hamruna?

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.