Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

RENESANSA SRPSKOG BOKSA Obezbeđeno 11 medalja na Evropskom prvenstvu

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Nikolina Gajić (Foto: Bokserski savez Srbije)

Pobednička poema srpskih boks gracija nastavljena je i u drugoj sesiji šestog dana takmičenja. Posle prve sesije i održanih četvrtfinala Evropskog prvenstva za seniorke i seniore rezultat za Srbiju glasio je pet od pet, što znači pet zagarantovanih bronzi.


PREMIJER LIGA: U sredu od 21 igraju Kristal Palas – Njukasl, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.45.


Druga sesija krenula je pobedom srpske reprzentativke Natalije Šadrine u kategoriji do 60kg protiv Miroslave Jedinakove iz Slovačke. Za plasman u polufinale Šadrina će se boriti sa svetskom i olimpijskom šampionkom, Irkinjom Keli En Harington koja kao i naša Natalija ima obezbeđenu normu za OI u Parizu.

Zadovoljna sam pobedom, verovala sam u sebe i boksovala dobro, hrabro, taktički. Srećna sam, imam sjajnu podršku i tima i svih ovde, to mi je dodatna motivacija da budem još bolja i jača. Protivinica jeste velika šampionka, boksovale smo dva-tri puta do sada i ostao je jedan revanš za mene ka njoj, a ja sam sama sebi najveći rival, verujem da ću ovog puta biti u moju korist – istakla je Šadrina.

Natalija Šadrina (Foto: Bokserski savez Srbije)

Trijumfalni pohod srpkinja nastavila je i Milena Matović, koja je u kategoriji do 66 kg pobedila Šahlu Alahverdijevu iz Azerbejdžana. Naredni meč polufinala Matovićeva boksuje protiv prvog nosioca, Ruskinje Albine Mlodazhanove.

Meč je bio dosta težak, bila je prisutna i ta euforija s obzirom da sam boksovala za medalju koja je kruna moje karijere. Nadam se da sam odradila dobar deo taktike i da se publici i trenerima svideo sam meč. Biće teško u nastavku, ali Bože zdravlja idemo korak po korak do zlata – rekla je Matovićeva.

U kategoriji do 63 kg srpska reprezentativka Kristina Kaluhova deklasirala je Anu Juliju Jeni iz Švajcarske i time obezbedila desetu sigurnu bronzu za Srbiju na ovom šampionatu. U narednom meču bosovaće protiv Slovakinje Tamare Kubalove.

Prva borba je uvek teška i zato nije bilo sasvim lako. Neće biti sasvim lako ni u nastavku, ali sam maksimalno spremna za sve situacije. Nadam se da ću osvojiti medalju – istakla je Kuluhova.

Usledio je prvi poraz za ženski srpski tim na ovom šampionatu, U kategoriji do 70 kg Anastasija Lukajić izgubila je od Beloruskinje Arinr Danilčik.

Za kraj četvrtinalnog dana u konkurenciji dama pod svodoima hale “Aleksandar Nikolić” u kategoriji do 75k g srpska reprezentativka Nikolina Gajić uvelikoj borbi savladala je Gabrijelu Stonkute iz Litvanije i time donela 11. osiguranu bronzu za Srbiju. U polufinalu Nikolina će se boriti protiv ruskinje Anastasije Šamonove.

U početku smo se uigravale, nakon što sam ušla u ritam uspela sam da izvučem pobedu. Srećni smo što smo danas ostvarili skoro stopostotni učinak. Juče mi je bilo malo lakše zato što je protivnica danas bila mnogo jača – zaključila je Gajićeva.

Sedmi dan takmičenja donosi devet borbi za osiguranu bronzanu medalju muških boks reprezentativaca Srbije. Za plasman u polufinale i medalju boriće se:
(48kg) Rade Joksimović – Jon Plinga (MDA), 51kg Omer Ametović – Davit Japaridze (GEO), 54kg Tamir Galanov – Dmitri Dvali (RUS), 63,5kg Nazif Sejdi – Mamedov Gabil (RUS), 67kg Vahid Abasov – Rafael Buza (HUN), 71kg Jovan Nikolić – Stefan Savković (MNE), 75kg Almir Memić – Šriri Hamza (BEL), 80kg Rastko Simić – Iseni Arjan (MKD), 86kg Veljko Ražnatović – Čiriakov Andrei (MDA).

1 komentar

1 komentar

  1. srdjan

    24.04.2024. at 00:31

    Dali se zna koje zemlje bojkotuju Evropsko prvenstvo i zasto?Nema Nema a,Britanaca,Iraca,Holandjana,Svedjana …

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.