Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

Rusi se još nadaju, ali je to već u domenu naučne fantastike… Za spektakularan preokret ostalo je manje od 24 sata

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Valerij Karpin (Foto: Beta/AP)

Posle izbijanja ratnog sukoba između Rusije i Ukrajine, većini ruskih državnih selekcija, klubova i sportista, zabranjeno je da se takmiče na međunarodnoj sceni. Među prvima su reagovale FIFA i UEFA, izbacivši reprezentaciju Rusije iz baraža za plasman na Mundijal u Kataru, odnosno moskovski Spartak iz nokaut faze Lige Evrope.


Azija: Na meču Japan – Vijetnam, naša kladionica nudi kvotu 2.38 za igru 1&4+.


Konkretno, u slučaju FIFA, Rusiji je zabranjeno da igra protiv Poljske prvi meč plej-ofa za prolaz u Katar. Taj duel trebalo je da bude igran 24. marta, Poljaci su bez borbe prošli dalje i za mesto na SP igraće u utorak protiv Švedske.

Šta za to vreme rade Rusi? Nadaju se povoljnoj odluci Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

– I dalje se tome nadam, a koji su preduslovi za to, teško je reći. Situacija se menja svakim danom. Za sada možemo samo da se nadamo najboljem. Ako bi se to desilo, bio bi to trijumf pravde i zdravog razuma. U idealnom slučaju, trebalo bi da dobijemo pravo na plej-of za plasman na Svetsko prvenstvo. A kako će to izgledati, verovatno, nije na meni da odlučujem – izjavio je selektor reprezentacije Rusije Valerij Karpin.

Realno gledajući, ovakve reči nemaju realan temelj. Jer, Poljska i Švedska igraju u utorak od 20.45. Šta bi trebalo da se dogodi, pa da se Rusija ipak nađe u završnim borbama za mesto u Kataru?

Karpin, nekada sjajan fudbaler, kako je rekao, nada se pobedi pravde i zdravog razuma. Međutim, čini se da je vreme iscurelo…

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski fudbaleri vežbali u centru Kopenhagena, poznato ko im sudi u utorak (VIDEO)

Murinjo zove dvojicu Srba, jedan je baš blizu Rome

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.