Budimo u kontaktu

ABA LIGA

RUTINSKI Partizan ligaški deo završio pobedom u “balkanskom klasiku”

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Matijas Lesor i Aleksa Avramović (Foto: Starsport)

Crno-beli završili su regularni deo sezone na sjajan način. Košarkaši Partizana savladali su Cibonu u odloženom 17. kolu ABA lige sa 98:77.


Na meču Dortmund – Volfsburg, naša kladionica nudi kvotu 2.25 za igru 1-1.


Prva tri minuta igre u dvorani “Aleksandar Nikolić” obeležili su Balša Koprivica i šutevi za tri poena Cibone. Gosti iz Zagreba oslanjali su se isključivo na šut van linije 6.75, što ih je sa uspehom održavalo u igri. Pet minuta bilo je potrebno gostima kako bi uputili i pogodili prvi šut za dva poena. Maestralna selekcija šuta za dva crno-belih (10-12), donela je izabranicima Željka Obradovića vođstvo na kraju prve deonice – 27:16.

Nisu Zagrepčani dozvolili rivalu da se odlepi tokom prve polovine druge četvrtine, što govori i da je maksimalna prednost crno-belih iznosila 13 poena. Odvajali su se domaći u naletima na plus 16 u nastavku, ali Cibona bi uvek nalazila način da razlika padne na 13 poena zaostatka. Pokušao je Gašpar tajm-autom minut pre kraja da izazove reakciju kod svojih igrača kako bi razlika dodatno pala, ali od toga nije bilo ništa.

Košarkaši Cibone treći kvartal otvorili su kao i prvi – trojkom. Crno-beli su sa lakoćom odgovarali rivalu lakim poenima u napadu, ali ekspresna serija gostiju 7:0, unela je malu nervozu u redove “parnog valjka” (68:57). Trojkom Madara u finišu četvrtine Partizan se pred poslednjih 10 minuta, vratio na “pristojnih” 14 poena prednosti.

Početak završne deonice igrao se “koš za koš”, sve dok izabranici Željka Obradovića nisu napravili seriju 6:0 (81:62), posle koje je usledio tajm-aut sa klupe Cibone. Samo pet minuta igre bilo je dovoljno domaćem timu da dođe do maksimalnih plus 23 (86:63). “Parni valjak” je do kraja samo rutinski odradio posao, te regularni deo sezone krunisao pobedom u “balkanskom klasiku” – 98:77.


PARTIZAN – CIBONA 98 : 77 (27:16, 25:20, 19:21, 27:20)

Dvorana: “Aleksandar Nikolić”

Partizan: Panter, Ledej 14, Zagorac 2, Avramović 13, Koprivica 13, Dangubić 2, Miletić, Mur 7, Glas 3, Lesor 16, Trifunović 11, Madar 17.

Cibona: Popić, Prkačin 11, Gegić 14, Vildoza 11, Majcunić, Novačić, Gnjidić 7, Branković 12, Drežnjak 6, Rivers 4, Nakić 12.


Partizan će ligaški deo sezone da završi na drugoj poziciji, dok je Cibona svoje šanse za plasman u plej-of izgubila dosta ranije (10-14).

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ:

Navijači Žalgirisa osuli paljbu po Zvezdi: Nećemo da tolerišemo šljam koji ide ruku pod ruku sa Rusima!

Trener Bajerna o pretnjama: Mogu da razumem sve, ali zašto dirate moju majku?

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.