Budimo u kontaktu

MUNDOBASKET 2023

SADA JE SVE POZNATO Grci preživeli Novi Zeland i prošli među 16

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Joanis Papapetru (Foto: Beta/AP)

Nije bilo lako ekipi Dimitrisa Itudisa protiv Novog Zelanda. Bili su u velikom zaostatku, ali su preokretom posle velikog odmora uspeli da slave i da prođu među 16 i postali poslednji putnik za drugu fazu u “gornjem domu” – 83:74.


Urugvaj: Naša kladionica nudi kvotu 1.87 da će na meču Kolon – Lagomar biti ubačeno više od 158 poena.


Novozelanđani su njihovim omiljenim oružjem, trojkama, zasuli rivala u prvom poluvremenu. Imali su u jednom trenutku i 15 poena viška, a pred odlazak na veliki odmor prednost od 11 poena. Jedina protivteža razgoropađenom rivalu bio je Joanis Papapetru, dsokorašnji košarkaš Partizana. On je grčkom timu držao glavu iznad vode.

Ipak, Itudisov govor u svlačionici dao je rezultat. Istopila je Grčka prednost protivnika i pred završnu četvrtinu imala četiri poena manjka. Serijom 9:0 preuzela je vođstvo i nije ga ispuštala do kraja, iako je Novi Zeland 33 sekunde pre kraja prišao na samo četiri poena manjka (78:74). Deset sekundi kasnije je Papapetru ukrao loptu i Grci su mogli da odahnu. U drugom poluvremenu su dozvoli rivalu samo 31 poen, posle 43 u prvih 20 minuta.

Papapetru je bio najbolji u grčkom timu sa 27 poena i šest skokova. Pratio ga je Jorgos Larencakis sa 20 poena. Najefikasniji u redovima Novog Zelanda bio je Šia Ili sa 27 poena, dok je Ruben Re Tangi ubacio 19.

Grčka će, zajedno sa selekcijom SAD, u drugoj grupnoj fazi da igra protiv Litvanije i Crne Gore.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.