Budimo u kontaktu

Formula 1

Saincu pol pozicija u legendarnoj Monci

Darko Noveski

Objavljeno

,

Sainc na pol poziciji (Foto: Beta/AP)

Vozač Ferarija Karlos Sainc startovaće sa pol pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama.


SUPERLIGA SRBIJE: Kvota naše kladionice na pobedu Vojvodine protiv Radničkog iz Kragujevca je 1.50. Utakmica na “Karađorđu” počinje u 21:00.


Sainc je u Monci ostvario vreme od 1:20,294 minuta, što je bilo dovoljno za njegovu petu pol poziciju u karijeri. Sa druge pozicije u trku će krenuti dvostruki uzastopni svetski prvak Maks Verstapen (Red Bul), koji je za španskim vozačem zaostao 13 hiljaditinki.

Treću poziciju je zauzeo vozač Ferarija Šarl Lekler sa zaostatkom od 0,067 sekundi za timskim kolegom. Sa četvrtog mesta krenuće Džordž Rasel iz Mercedesa, peti je vozač Red Bula Serhio Peres, dok će Aleksander Albon iz Vilijamsa trku početi sa šestog mesta.

U prvih deset su se plasirali još Oskar Pjastri (Meklaren), Luis Hamilton (Mercedes), Lando Noris (Meklaren) i Fernando Alonso (Aston Martin).

U generalnom plasmanu posle 13 trka vodi Verstapen sa 339 bodova, drugi je Peres sa 201, a treći Alonso ima 168 bodova. Trka za Veliku nagradu Italije vozi se sutra u Monci od 15.00.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.