Budimo u kontaktu

KATAR 2022

SAMO JEDAN SUSRET I TO PRIJATELJSKI Srbija pobedila Kamerun pre 12 godina, a dva fudbalera i sada prete “orlovima”

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Erik Maksim Čupo-Moting na utakmici protiv Švajcarske (Foto: Beta/AP)

(Od specijalnog izvestača iz Dohe)

Kroz istoriju samo jedna utakmica. I to prijateljska na stadionu Partizana, pre više od jedne decenije. Tada su srpski „orlovi“ pobedili Kamerun u jedinoj utakmici.


U ponedeljak od 11 igraju Kamerun – Srbija, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Srbije 1.75.


Prijateljski susret je bila provera uoči Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, juna 2010. godine. Završena je goleadom, a naša selekcija je slavila – 4:3.

Dres Kameruna u to vreme, kao super talenat nosio je Čupo-Moting. Napadač Bajerna je i tada, kao igrac Hamburgera, pokazao moć. Sada, kao jedna od zvezda, predvodi afrički tim na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija je dobra reprezentacija. Posle poraza obe ekipe imaju popravni, a očekujem veliku borbu – bila je kratka poruka Erika Maksima Čupo-Motinga.

Fudbalski putevi posle nisu ukrštali Srbiju i Kamerun. Duel od 5. juna 2010. godine, ispratilo je oko 20.000 navijača. U ekipi Radomira Antića nije bilo aktuelnih reprezentativaca.

Čupo-Moting nije jedini Kamerunac, koji će posle 12 godina, biti neposredan svedok duela sa Srbijom. U napadu je igrao i Vinsent Abubakar, aktuelni prvotimac saudijskog Al Nasra, koji će biti velika opasnost za našu poslednju liniju i golmana Vanju Milinković-Savića.

PROČITAJTE JOŠ:

LAKŠE SE DIŠE Dva igrača spremna za Kamerun, ali je jedan neizvestan

ČEKA SE SAMO PRISTANAK Ronaldo dobio ponudu vrednu 225.000.000 evra!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.