Budimo u kontaktu

UEFA

SAMO NOVAC Ko o čemu, Laporta o Superligi Evrope

Darko Noveski

Objavljeno

,

Đoan Laporta samo o Superligi Evrope (Foto: Beta/AP)

Barselona je lider španske Primere, ali klub je i dalje u velikim dugovima. Zato predsednik Blaugrane vapi za osnivanjem Superlige Evrope.


SRBIJA Radnik uvek zna da namuči Crvenu zvezdu, mogao bi u nedelju od 13.30 da da gol. Kvota na igru GG3+ u kladionici MaxBet je 2.65.


Novo takmičenje nije mrtvo. Da je tako govore sastanci prvog čoveka Superlige Evrope Bernda Rajharta i prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina. Ipak, sve je za sada na dugačkom štapu. Onaj ko najviše zagovara start Superlige Evrope je predsednik Barselone Đoan Laporta. Samo je novac u njegovoj glavi.

Superliga je odlična prilika. Ali, možete pobediti samo kroz dijalog. Cilj Superlige je da unapredi fudbal, bori se za održivost fudbala, da spase klubove od propasti, da budu konkurentniji i imaju više resursa. Superliga će biti unapređena Liga šampiona, biće otvorena, bez klupske administracije, ali sa garancijama i pravilima koji će omogućiti klubovima da imaju više resursa. Izvršni direktor Superlige Bernd Rajhart sastao se prošlog vikenda sa Aleksandrom Čeferinom, predsednikom UEFA, što je predstavlja veoma važan korak napred – rekao je Laporta.

Sve se jasno je vrti oko novca. Barseloni je on neophodan ako želi da preživi.

Od samog početka, za klubove osnivače, postoji bonus od 1.000.000.000 evra. A, po sezoni bismo mogli da dobijemo oko 300.000.000 u ovom takmičenju. Osim toga, ključ Superlige je da će klubovi imati vlast. UEFA će biti u upravljačkom telu, ali će klubovi imati većinu – rekao je Laporta, mada se to UEFA neće svideti.

Prvi čovek Barselone je ubeđen da Superliga Evrope startuje za koju godinu.

U martu će biti rešenje suda u Luksemburgu i mislim da bi za nekoliko sezona takmičenje moglo da zaživi – zaključio je Laporta.

NIJE ZA “STARO GVOŽĐE” Prijović se oporavio, ušao u igru sa klupe i doneo preokret i prva tri boda svom timu (VIDEO)

SAZNAJEMO Partizan hoće jednog od najboljih igrača TSC-a!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.