Budimo u kontaktu

ABA LIGA

SAOPŠTENJE ZVEZDE: Čestitamo Maričiću na “izvanredno” obavljenom poslu! Očigledno nismo gledali istu utakmicu (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Košarkaši Crvene zvezde (Foto: Starsport)

Dan pred treću utakmicu finalne serije stigli su rezultati sudijske ekspertize drugog meča finala ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Utvrđeno je da su sudije grešile na štetu oba kluba. Tim povodom su se oglasili crveno-beli, a sapštenje prenosimo u celini:


ABA LIGA: U sredu od 20:30 igraju Partizan – Crvena zvezda, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.55. 


KK Crvena zvezda dobio je u utorak popodne ekspertizu suđenja druge utakmice finala plej-ofa ABA lige koju je obavio nekadašnji sudija iz Kraljeva Milan Maričić. Ovim putem želimo da čestitamo na „izvanredno“ obavljenom poslu gospodinu Maričiću uz konstataciju da očigledno nismo gledali i analizirali istu utakmicu.

Ako jesmo, onda sa iznenađenjem konstatujemo da brojne sporne situacije nisu ni uzete u obzir u ovoj „ekspertizi“, poput ključne situacije u poslednjoj četvrtini i nesportskog faula Zagorca nad Ivanovićem (11 sekundi pre kraja meča) koji nigde nije ni pomenut, a posle koga bi utakmica bila praktično rešena. O iznenadnoj promeni sudijskog kriterijuma tokom prvog poluvremena, različitom sankcionisanju pojedinih situacija, brojnih koraka, i ostalim greškama, i da ne govorimo…

Koliko vidimo, osnovni zahtev za ovu ekspertizu, sudija Igor Dragojević nije loše obavio svoj posao, niti grešio na štetu rivalskog kluba, i pored pažljivo i selektivno odabranih detalja u ovoj „ekspertizi“?

Iznenađeni smo da su „ekspertize“ i zahtevi za istima postali od ključne važnosti posebno pojedinim medijima (slučajno nastrojenima jednom klubu) koji su od završetka nedeljne utakmice u svojevrsnoj kampanji, ali nisu bile važne posle polufinalne utakmice u Ljubljani gde je napravljeno čak 14 grešaka na štetu Crvene zvezde a odnos u slobodnim bacanjima iznosio neverovatnih 42:15 u korist rivala?

Slučajno ili ne, jedan od aktera te utakmice, biće sudija u sredu uveče, drugi je bio akter utakmice u kojoj je tokom prošlog finala odnos u slobodnim bacanjima bio 34:17 za rivalski tim? Slučajno ili ne, taj tandem (Boltauzer i Nedović) sudio je prethodnu utakmicu u kojoj je domaćin bio KK Partizan? Kako, dovoljno je pogledati snimak te utakmice.

Uz iskrenu nadu da je Milan Maričić ovu ekspertizu radio i uradio bez pritisaka i sugestija sa strane, i ne isključivo preko platforme “Sinergy”, KK Crvena zvezda obaveštava javnost da neće učestvovati u ovoj svojevrsnoj kampanji koja praktično traje od početka sezone i koja ima jasan cilj da podigne tenzije u ovoj seriji, i da skrene pažnju sa onog najvažnijeg – terena!

Crveno-beli su na sajtu objavili, kako navode, samo deo krupnih grešaka na štetu KK Crvena zvezda sa utakmice broj dva, koje nisu uzete u obzir niti ih ima u “ekspertizi” Milana Maričića.

PROČITAJTE JOŠ:

Radonjić: Moramo da budemo čvrsti i odgovorni u oba pravca

TEŽAK PAD GUDURIĆA NA ZAKUCAVANJU Briga pre svega za Đorđevića, ali i Pešića? (VIDEO)

6 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.