Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

ŠAPČANI NA PRIPREMAMA Mačva brusi formu u Italiji, stigla dva superligaška pojačanja

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Foto: Detalj sa utakmice protiv Celja / Foto: FK Mačva

Fudbaleri Mačve pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi trenutno obavljaju u Italiji. Oni će do 10. februara boraviti u Livinju gde će brusiti formu za prolećne izazove.


ARGENTINA Independiente od 21 čas dočekuje Platense, a kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 2.00.


Šapčani su već odigrali dve kontrolne utakmice. Prvo je sa 2:1 savladana ukrajinska ekipa Ruh, a potom je u duelu sa Celjem doživljen poraz minimalnim rezultatom. Trener Ivan Kurtušić je zadovoljan kako je Mačva delovala u duelu protiv trećeplasirane ekipe slovenačkog prvenstva.

Ovaj meč za Celje bila je generalna proba pred nastavak sezone, dok su kod nas svi igrači dobili šansu. Oni trenutno u prvenstvu Slovenije imaju bod manje od drugog na tabeli i sigurno će izboriti plasman u Evropu. Na ovoj utakmici gol smo primili posle grube individualne greške, ali i to je iskustvo za naše mlade igrače i deo fudbalskog odrastanja. Žao mi je što smo propustili da realizujemo bar jednu od tri “mrtve” šanse, ali generalno sam zadovoljan kako smo odigrali meč – istakao je Kurtušić.

Ekipi su se priključili Petar Ristić i Martin Novaković, koji su u međuvremenu potpisali ugovore. Ristić (23) je došao iz Timočanina, igra na poziciji krilnog napadača. Ima preko 50 utakmica u Superligi kao fudbaler niškog Radničkog u kome je ponikao i surduličkog Radnika. Novaković (22) je vezni fudbaler, prethodnih godinu dana proveo je u Voždovcu. Prošao je omladinske škole Crvene zvezde i Partizana, a kao pozajmljeni igrač iz redova crveno-belih nastupao je još za Rad i IMT.

Šapčani će do početka drugog dela sezone odugrati još tri utakmoce. Na pripremama u Italiji očekuju ih još dueli sa slovenačkim timovima Brinja i Dekani. Generalna proba zakazana je za 18. februar u Slavonskom brodu protiv Marsonije.

Mačva je prvi deo prvenstva završila na 11. mestu, a na startu prolećne polusezone gostovaće u Gornjem Milanovcu ekipi Metalca.

PREPORUČUJEMO:

“GROM IZ VEDRA NEBA” Mladi napadač Čukaričkog prešao u nemačkog bundesligaša (FOTO)

PRELAZAK U KOMŠILUK Reprezentativac Srbije promenio klub u Hrvatskoj

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.