Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

SAZNAJEMO Radnički 1923 pronašao novog trenera, na redu je sklapanje tima

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Golman Radničkog iz Kragujevca Ognjen Lukić (Foto: Starsport)

Posle vesti da se Nenad Lalatović rastao sa kragujevačkim Radničkim, na “Čika Dači” vlada pravo zatišje. Tek povremeno može se čuti da pojedini igrači napuštaju klub, o novajlijama i pojačanjima nema ni reči.


LIGA NACIJA: Kvota naše kladionice na igru gol gol (GG) u meču Danska – Austrija (20:45) je 1.93.


Još se čeka imenovanje novog šefa stručnog štaba. Ipak, to bi moglo da se dogodi danas, jer kako saznaje MaxBet sport, rešeno je da se poverenje ukaže Dejanu Joksimoviću (47)!

Dejan Joksimović (Foto: FK Radnički 1923)

U pitanju je trener omladinske selekcije ovog kluba, koji je i u pretprošloj sezoni “uskočio” da pomogne, posle rastanka sa tadašnjim šefom struke Aleksandrom Lintom. Joksimović  je i ovoga puta, može se slobodno reći, iznuđeno rešenje. Uprava Radničkog u prethodnom periodu razgovarala je sa nekoliko kandidata, ali ni sa jednom nije pronašla “zajednički jezik”. Poslednji koji je bio na pregovorima sa Kragujevčanima je Vladimir Rogan, ali nije došlo do ozvaničenja saradnje.

S obzirom na to da su skoro svi klubovi krenuli sa pripremama, jer je ove sezone letnja pauza kraća nego ikada pre, vodeći ljudi Radničkog ponovo su na užarenu klupu postavili mladog stručanjaka iz sopstvenih redova. Joksimović je ponikao i stasavao na “Čika Dači” i kao igrač i kao trener. Posle završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu i u Radničkom je predvodio sve selekcije. Sa omladincima je izborio ulazak u elitni rang, a minule sezone osvojeno je šesto mesto, što se smatra velikim uspehom.

U novoj sezoni ponovo će da bude na klupi prvog tima, a ceo stručni štab biće iz Kragujevca. Prvi pomoćnik je Darko Milisavljević, koji je prošle sezone predvodio Slogu iz Požege, sa kojom nije uspeo da se plasira u Prvu ligu. Pred njima je težak posao, a prvi zadaci biće vezani za sklapanje tima, što će da bude jako teško. Za sada nekoliko ključnih igrača već je napustilo klub, a pojedini su spakovali kofere i spremaju se da razduže crvenu opremu. Kako stvari stoje, pred Radničkim je možda i teža sezona nego prethodna, kada je tek kroz baraž uspeo da sačuva superligaški status.

Prozivka i prvi trening zakazani su za danas, kada će Joksimović zvanično da bude predstavljen kao novi šef stručnog štaba.

PROČITAJTE JOŠ:

SAZNAJEMO Prvi na listi želja… Partizan naciljao pojačanje iz Portugalije

TOTALNI REMONT U HUMSKOJ Vazura: Pregovaramo sa sedmoricom igrača! Zvezdi finansijski ne možemo da pariramo!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.