Budimo u kontaktu

ITALIJA

SERIJA A Ibrahimović postigao istorijski gol, ali se Milan uskoro i matematički oprašta od trona

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Ostala je formalnost. Nekoliko nedelja deli Napoli od zvaničnog krunisanja, prvog još od vremena velikog El Pibea. I dalje vladajući šampion je odavno prestao da mašta, a ove subote je zvanično potpisao kapitulaciju: Udineze – Milan 3:1 (2:1).


Na meču Fjorentina – Leće, naša kladionica nudi kvotu 2.65 za igru 1-1.


Pečat na poraz “rosonera” stavio je i novi reprezentativac Srbije Lazar Samardžić. Posle sjajne solo akcije u uvodu meča, postao je nehotičan asistent Pereiri. Na taj način mladi Srbin je proslavio njegov deveti start u Seriji A ove sezone. Izjednačio je Zlatan Ibrahimović, prvencem u sezoni i istorijskim golom iz ponovljenog penala. Sa 41 godinom i 166 dana je postao najstariji strelac u Seriji A ikada. Prethodni rekorder bio je Alesandro Kostakurta, takođe legendarni fudbaler Milana iz 2007. kada je pogodio sa 41 godinom i 66 dana.

Ipak, u dubokoj nadoknadi prvog dela Beto pogodio za novu prednost domaćina. Tačku je stavio Eizibue u 70. minutu.

Salernitana i Bolonja su odigrale uzbudljiv meč, a domaćina bod odvaja na osam koraka od zone ispadanja. Kremonezeu nema spasa, ali je bar osvojio bod na gostovanju bezbrižnoj Monci.

SERIJA A, 27. kolo

Petak

Sasuolo – Specija 1:0 (0:0)

(Berardi 71. penal)

Atalanta – Empoli 2:1 (0:1)

(De Ron 58, Hejlund 86 – Ebuehi 44)

Subota

Monca – Kremoneze 1:1 (0:0)

(Karlos Augusto 69 – Siofani 61)

Salernitana – Bolonja 2:2 (1:1)

(Pirola 7, Dija 64 – Ferguson 11, Likojanis 73)

Udineze – Milan 3:1 (2:1)

(Pereira 9, Beto 45+6, Eizibue 70 – Ibrahimović 45+4 penal)

Nedelja

12.30 Sampdorija – Verona

15.00 Fiorentina – Leće

15.00 Torino – Napoli

18.00 Lacio Roma

2045 Inter – Juventus

Tabelu Serije A pogledajte OVDE. 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.