Budimo u kontaktu

EVROLIGA

SFEROPULOS PRED MONAKO: Teško je bez dva plejmejkera! Trener Zvezde govorio i o Tompkinsu (VIDEO)

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Janis Sferopulos (Foto: Starsport)

Crveno-beli su u teškoj situaciji u Evroligi. Ne predaje se Zvezda, mnogi veruju i dalje, a sledeći rival je Monako Saše Obradovića.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota na pobedu Real Madrida protiv Lajpciga u našoj kladionici je 1.60. Utakmica počinje u 21:00. 


Crvena zvezda gostuju u Kneževini u četvrtak od 19:00, a svoje utiske pred taj susret izneo je trener Janis Sferopulos.

MONAKO JE TIM ZA FAJNAL-FOR

– Veoma su atletičan tim, moramo iskontrolisati njihovu energiju, jer upravo iz toga dolaze prednosti. Taktički, moramo da odigramo dobru odbranu, da pokušamo naškoditi njihovom napadu. Napadački je potrebno da vidimo koji je najbolji način da ih se napadne, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže i da pronađemo put strpljivom igrom. Znamo da su tim za Fajnal-for, ali borićemo se za naše šanse. 

Jedna od najvećih opasnosti po tim Crvene zvezde definitivno će da bude sjajni Majks Džejms. Njemu nedostaje samo 12 poena da postane najbolji strelac u istoriji Evrolige.

– Kao trener uvek poštujem sve igrače, posebno kada su talentovani i na visokom nivou sve ove godine. Majk Džejms ima veliko poštovanje s moje strane, jedan je od najboljih ikada u Evropi. Sećam se kada je počeo svoju karijeru u Grčkoj u mom bivšem timu, Kolososu. U karijeri je igrao za sjajne timove. Ima moje veliko poštovanje i želim mu mnogo sreće. 

Janis Sferopulos tokom Kupa “Radivoja Koraća” (Foto: Starsport)

NEKIMA JE TEŠKO BEZ JEDNOG, A MI SMO BEZ DVA PLEJA

Crvena zvezda će u ovom meču da bude veoma oslabljena. Grk neće moći da računa na Teodosića i Topića.

– Teško je da se igra bez plejmejkera. Miloš Teodosić i Nikola Topić nisu tu. Imamo samo Jaga dos Santosa. Adam Hanga mu pomaže, ali nije lako igrati bez njih. Pojedini timovi teško igraju bez jednog plejmejkera, nama nedostaju dvojica. Posedujemo tim koji je u stanju da se bori. 

Pored njih dvojice, van timu su još Tompkins, Davidovac i Ilić.

– Trej Tompkins je u fazi kada trenira individualno, ali je u poslednjem delu svoje rehabilitacije. Nadam se da će u naredne dve sedmice da bude u mogućnosti da pomogne timu. Dao sam dva slobodna dana Dejanu Davidovcu koji je postao otac prvi put. Želim da provede vreme sa svojom porodicom i bebom jer pre svega mi smo ljudska bića, a tek onda sportisti. Dalibor Ilić je bolestan, i dalje je pod lekovima, tako da neće ići u Monako – zaključio je Janis Sferopulos.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.