Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

SILA SMO Vetar u leđa iz Hamburga, Srbija pregazila Nemačku!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Vasilije Micić (Foto: Starsport)

Dočekao je novi kapiten reprezentacije Vladimir Lučić da podigne prvi trofej. Reč je o turniru u Hamburgu, odakle stiže silan vetar u leđa pred mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i pred šampionat kontinenta: Srbija- Nemačka 83:56 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15).

Argentina: Na meču Kolon – Tigre, naša kladionica nudi kvotu 2.12 za igru ug 2P2+.

Izabranici Svetislava Pešića, među kojima ponovo nije bilo Nemanje Ndovića i Marka Gudurića, od početka su nametnuli autoritet. Praktično, od uvodne trojke Nikole Kalinića. Prednost je bez problema održavana do poluvremena, a pretnju su predstavljale samo trojke Obsta, u jednom trenutku 3-3.

Posle velikog odmora, srpski tim je demolirao domaćina. Blistao je ceo tim, u napadu i u odbrani, a za nijansu su prednjačili Nikola Jokić i Vasilije Micić, da bi Vanja Marinković trojkom doneo maksimalnih plus 24 (72:48), pred poslednju četvrtinu.

Ni tu se Srbija nije zaustavila. Na krilima igre iz trećeg perioda, Ognjen Dobrić je polovičnim učinkom sa linije penala doneo 29 poena viška (72:43). Blago opuštanje prekinuo je Pešić, naredbom da se ponovo doda gas. Izabranici su ga poslušali i autoritativno, kako su počeli i završili utakmicu.

Nikola Jokić, prva zvezda svetske košarke je dobio popust i za samo 15 minuta na parketu ubacio 22 poena uz šut iz igre 10-11! Pratili su ga Vasilije Misić sa 14 poena i četiri asistencije i Nikola Milutinov (13 poena, sedam skokova). Vanja Marinković je ubacio devet, a Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić i Boriša Simanić po pet poena.

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.