Budimo u kontaktu

LIGA KONFERENCIJE

SIMPATIČNA SCENA NA KONFERENCIJI Petrić telefonirao, pa objasnio: To je Bata, kako njega da odbijem?

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Izlaganje članova crno-belih nakon nove utakmice je malo kasnilo, nekoliko desetina sekundi, jer je njihov šef stručnog štaba morao da obavi “neodložan” poziv.


Italija 2: Na meču Breša – Benevento, naša kladionica nudi kvotu 1.93 za igru ug 3+.


Partizan je odigrao nerešeno u svojoj drugoj utakmici ovosezonske Lige konferencije. Na njegovom stadionu mu je rival bila Nica, rezultat je bio 1:1, a trebalo bi pomenuti da su domaći lako mogli i do trijumfa. Naravno, da su iskoristili svoje odlične šanse u drugom poluvremenu.

Kao i obično, po završetku susreta je održana konferencija za medije, tokom koje je, između ostalih, govorio i Gordan Petrić. Ipak, trener crno-belih nije bio svestan da je ona počela, pa je iskoristio priliku da obavi poziv.

– Nisam znao da je počelo i da mene čekate. Bata me zove, kako njega da odbijem? – rekao je on uz širok osmeh.

Naravno, radi se o Zoranu Mirkoviću, legendarnom igraču Partizana, koji nosi upravo nadimak koji je Gordan Petrić spomenuo.

Nakon toga, konferencija je mogla da počne, a trener srpskog kluba ju je započeo sledećim rečima:

– Generalno mislim da smo bili bliži pobedi. Prvo poluvreme smo posle primljenog gola odigrali na jedan način na koji nismo odigrali do sada. Da nismo primili gol, možda bismo drugačije igrali. Zadovoljan sam kako su momci odigrali svih 90 minuta. Igrači su dali svoj maksimum i uživali su u igri. Nemam šta da im zamerim. To što je neko izgubio loptu kada smo bili pritisnuti, to je deo fudbala. Poštujem što su u glavi imali ideju da sprovedu ono što je dogovoreno. Inače, sve čestitke momcima. Andrade je igrao na poziciji koja nije prirodna za njega, odradio je dobar posao i šta smo tražili od njega. Sve u svemu treba da uživaju u pruženoj partiji, sutra je već novi dan kada treba da se zaboravi sve ovo – otvorio je izlaganje Petrić.

Zatim je bio upitan da prokomentariše partiju koju je pružio Fuseni Dijabate:

– Svi su večeras odigrali koliko mogu. Dijabate je opet bio zanimljiv, pravio je problem njihovoj odbrani, ali sam siguran da može mnogo više. Iz utakmice u utakmicu će biti sve bolji. U narednom periodu u Evropi ne samo u domaćem, mora da dokaže taj kvalitet. On mora da koristi taj talenat koji ima, što je nešto čega se igrači možda plaše.

Imao je komentar i na to da li je utakmica protiv Nice bila najbolja Partizanova otkako je on seo na klupu kluba iz Humske:

– Drugi neka procene da li je najbolja utakmica. Otkako sam ja došao, mogu da kažem da se moje ideje polako nameštaju. Večeras ću razmišljati o ovoj utakmici, ali sutra je već novi dan. Svaka čast momcima, ali oni još treba da se dokazuju. Oni su sada ušli u neki profesionalizam, što je normalno. Meni je bitno da su se oni opustili i da ličimo na ekipu.

Za kraj je objasnio šta misli o tome što je Rikardo Gomeš propustio idealnu šansu za vođstvo, a samim tim možda i za pobedu:

– On igra na takvoj poziciji i uvek će imati šanse da da ili da ne da gol. Igrao je protiv dvojice odbrambenih igrača koji su brzi i odlično tehnički potkovani. Jednostavno, ne gledam tako na te stvari. Mogao je da reši utakmicu, ali sam gledao i druge, nije on jedini. Kada imate centarhalfove koji su kao oni iz Nice, jednom špicu nije lako da to nosi. Dvojica u tim situacijama imaju prednost u odnosu na jednog. Zadovoljan sam njegovim odnosom prema igri i tu nemam ništa da zamerim – zaključio je Petrić.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSPLODIRALA JE HUMSKA! Akcija iz udžbenika, Dijabate – 1:1 (VIDEO)

PARTIZANOV JUNAČKI REMI Crno-beli osvojili bod protiv Nice velemajstorskim golom Dijabatea! (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.