Budimo u kontaktu

KATAR 2022

Šimura za MaxBet sport: Posle pobede nad Nemačkom i Španijom plasman u četvrtfinale nije nemoguć! Srbija će da navija za Japan

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Noboru Šimura u duelu sa Fusenijem Dijabateom (Foto: Starsport)

Nažalost, za reprezentaciju Srbije Svetsko prvenstvo u Kataru je završeno. U toku je faza odigravanja duela u okviru osmine finala, a ljubitelji fudbala u našoj zemlji mogu rasterećeno da gledaju te utakmice. Možda jedan okršaj ipak privlači malo veću pažnju od ostalih i to onaj između Hrvatske i Japana, koji se igra u ponedeljak.


U poneeljak od 18 igraju Japan – Hrvatska, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu hrvatske 2.15.


Fudbaleri iz “zemlje izlazećeg sunca” pravi su hit celog prvenstva, pobedili su dve velesile, Nemačku i Španiju, a sada imaju priliku da preko Hrvatske dođu do četvrtfinala. Sva dešavanja iz Katara pomno prati i Noboru Šimura, dugogodišnji igrač Spartaka iz Subotice, koga smo kontaktirali kako bi prokomentarisao dosadašnja dešavanja i izneo očekivanja pred osminu finala.

Svi Japanci, uključujući i mene, sada imaju zaista velika očekivanja, jer nikada ranije nismo uspeli da uđemo u najboljih osam na Svetskim prvenstvima. Zato je ovaj meč sa Hrvatskom istorijski i jedva čekam tu utakmicu – rekao je Šimura za MaxBet sport.

ASANO ODLIČAN PROTIV “PANCERA”

Pobede u grupi nad Nemačkom i Španijom su za ceo svet bile – šokantne.

Verujem da je tako. Iskreno, malo je onih koji su očekivali da možemo da pobedimo i Nemačku i Španiju. To je ogroman uspeh i ponosni smo na te rezultate. 

Protiv Nemaca je briljirao Takuma Asano, nekadašnji igrač Partizana, protiv koga ste imali dosta direktnih duela u ranijim sezonama.

– Asano, kao i ceo tim Japana, igra odlično. Protiv Nemačke je bio sjajan, kao i onaj gol za pobedu koji je postigao. Bilo je to u njegovom stilu. Veoma je brz i vešt sa loptom. On je zaista fantastičan momak i igrač.

Izboren je plasman u osminu finala. Mogu li da se naslute krajnji dometi Japana na ovom takmičenju?

Verujem da imamo snage da napravimo korak dalje, da ostvarimo plasman bar u četvrtfinale. Pobedama protiv Nemačke i Španije pobrali smo simpatije iz svih krajeva sveta. Znam da će mnogo navijača iz Srbije biti uz Japan protiv Hrvatske. Verujem u pobedu! 

SRBIJU KOŠTAO REMI SA KAMERUNOM

Za razliku od Japana, reprezentacija Srbije je završila svoj nastup u Kataru.

Velika šteta. Bio sam uveren da Srbija sigurno prolazi grupu. Smatram da je ona utakmica protiv Kameruna bila šokantna i da upravo ona ostavila veliki trag na igračima. 

Vi ste i dalje u Spartaku, uskoro kreću pripreme za nastavak sezone…

Prva polovina sezone je bila veoma teška i naporna. Možemo da budemo zadovoljni, ali sigurno da smo mogli i bolje. Sada je važno da se dobro pripremimo za nastavak prvenstva, a onda da u svaki meč uđemo koncetrisano i da igramo bez previše opterećanja. I dalje sam u Subotici i trudiću se da uvek pružam svoj maksimum – zaključio je Šimura razgovor za MaxBet sport.

PROČITAJTE JOŠ:

KRALJ NA TERENU, PRINC VAN NJEGA Princeza pala na mladog asa “crvene furije”? (FOTO)

Degenek o duelima sa Mesijem i ispadanju Srbije: “Orlove” ne sme niko da kritikuje

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.