Budimo u kontaktu

NBA LIGA

Sjajni Dončić nedovoljan za pobedu Dalasa, Majami lako s Filadelfijom

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Luka Dončić (Foto: Beta/AP)

Ni raspoloženi Luka Dončić nije pomogao Dalasu da napravi brejk u Feniksu, u prvom meču polufinala Zapada. Sansi su savladali Maverikese sa 121:114 (35:25, 34:31, 27:23, 25:35), a sjajni slovenački reprezentativac je postigao 45 poena i bio nadomak tripl dabla, imao je još 12 skokova i osam asistencija.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na pobedu Liverpula protiv Viljareala je 1.75. Meč u Španiji počinje u 21:00.


Dalas je pored Donačića imao još samo jednog raspoloženog igrača. U pitanju je Maksi Kleber, koji je postigao 19 poena (postigao pet trojki iz šest pokušaja u prvom poluvremenu). Premalo je to bilo za pobedu.

U prvom poluvremenu su nam Maksi i Luka držali glavu iznad vode – rekao je trener Dalas Džejson Kid.

FURIOZNI POČETAK SANSA

Sjajno su počeli domaćini meč. Olakšali su im i gosti, izgubivši tri lopte u prv dva minuta (Dončić dve izgubljene lopte), Feniks je poveo s 9:0 i praktično od početka imao kontrolu meča u svojim rukama.

Sansi su imali 50,5 odsto šuta iz igre, nadskočili rivale (51:36) i stigli do 10. uzastopne pobede nad Dalasom, računajući i utakmice regularne sezone. S nekoliko grešaka u poslednjoj četvrtini dopustili su Maveriksima da se približe, ali nisu dozvolili potpuni preokret.

Pobedili smo – rekao je plej Feniksa Kris Pol koji je postigao 19 poena – Nije uvek bilo lepo za oko, ali odigrali smo dobro veći deo utakmice.

Inače, Dončić je postao najmlađi igrač s barem 45 koševa i 10 skokova u plej-ofu posle Kobija Brajanta.

Najbolji u redovima Sansa bili su Deandre Ejton (25 poena i osam skokova) i Devin Buker (23 poena). Drugi meč je na programu u noći između srede i četvrtka.

MAJAMI ODBRANIO DOMAĆI TEREN

Najbolji tim Istoka odbranio je prednost domaćeg terena. U prvom meču polufinala Majami je savladao oslabljenu Filadelfiju – 106:92 (30:22, 20:29, 30:21, 26:20).

Gosti su igrali bez Žoela Embida, što se i te kako osetilo. Istini za volju i domaćin je bio bez Joela Embiida. Heat je pak bio bez Kajla Laurija, ali to nije uticalo na dobru igru Hita. Najefikasniji je bio ajler Hiro s 25 poena, ali prvi igrač utakmice bio je Bem Adebajo. Iskoristio je izostanak Embida i odigrao meč gotovo bez greške. Iz igre je šutirao 8/10, a nepogrešiv je bio s linije slobodnih bacanja – 8/8. Na kraju je postigao 24 poena i zabeležio 12 skokova.

U Filadelfiji Tobijas Heris je postigao 27, a Džejms Harden tek 16 poena. Novi meč je u noći između srede i četvrtka.

PROČITAJTE JOŠ:

KOŠARKAŠKA BOMBA JE DETONIRALA Embid igra na Evrobasketu!? Evo ko je preko noći postao prvi favorit za krunu…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.