Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

SLS PLEJ-OF Vojvodina iščupala bod u Kragujevcu, borba za drugo mesto nije više realna

Darko Noveski

Objavljeno

,

Veljko Simić probudio Vojvodinu (Foto: Starsport)

U 2. kolu plej-ofa ili 32. kolu Superlige Srbije, Radnički iz Kragujevca i Vojvodina remizirali su 2:2 na stadionu “Čika Dača”. Tako će “stara dama” bar naredna dva i po sata da bude na četvrtom mestu koje vodi u Evropu.


LA LIGA: Od 19:30 igraju Atletiko Madrid – Majorka, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.42.


Ipak, deluje da je ovim bodom za Novosađane raspršen san da bi sa Čukaričkim i TSC-om mogli da se uključe u borbu za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tim Radosava Bataka sa utakmicom više ime četiri boda manje od trećeplasiranog TSC-a i čak sedam manje od drugoplasiranog Čukaričkog.

Radnički je poveo na samom početku meča posle velike greške defanzivca Vojvodine. Ljubisavljević je bio neoprezan, loptu mu je u kaznenom prostoru ukrao Vidosavljević, uposlio je Milunovića, a bivšem napadaču Crvene zvezde nije bilo teško da sa pet metara pogodi gol – 1:0. Novosađani su se brzo oporavili od šoka.

Već u 16. minutu je veliku šansu imao mladi Milošević posle asistencije Nikolića, ali je golman Leković bio na mestu. U 18. minutu spasa nije bilo, Čumić je centrirao iz slobodnog udarca, Zukić je zakačio loptu i poravnao na – 1:1.

Vojvodina je u prvom poluvremenu nastavila sa opasnim napadima, dve dobre šanse stvorio je Nikolić, ali je golman Kragujevčana oba puta izašao kao pobednik.

U drugom poluvremenu je Radnički bio bolji na terenu. Ređale su se našse pre svega za Čolovića. Na kraju je domaćin bolju igru krunisao golom. Posle kornera i dobrog udarca glavom, Carević je odbranio, ali samo kratko je odbio loptu na nogu Pecelju, a ovaj upisao svoj prvi gol ove sezone – 2:1.

Od tog trenutka napala je Vojvodina. Živost gostima doneo je ulazak u igru Simića. Bivši fudbaler Crvene zvezde je imao dve velike šanse u 78. i 81. minutu. Prvi put je šutirao u spoljni deo mreže, a drugi put mu je Leković odbranio šut. Terensku inicijativu Vojvodina je iskoristila u 87. minutu kada je Malbašić uspeo da izjednači na 2:2.

SUPERLIGA SRBIJE – PLEJ-OF – 32. KOLO:

Sreda:

Novi Pazar – Voždovac 0:1 (0:0)

(Burmaz 90+2)

Radnički Kragujevac – Vojvodina 2:2 (1:1)

(Milunović 6, Pecelj 54 – Zukić 18, Malbašić 87)

18.30 Partizan – Crvena zvezda

Četvrtak:

18.30 TSC Bačka Topola – Čukarički

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.