Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

ŠOKANTNA ODLUKA Đokovića deportuju iz Australije, odbijena žalba najboljeg tenisera sveta

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Novak Đoković (Foto: Beta/AP)

Jednoglasnom odlukom tročlanog sudskog veća Novak Đoković će biti deportovan iz Australije, pošto je Savezni sud odbio njegovu žalbu na otkazivanje vize pošto nije vakcinisan od koronavirusa.


PREMIJER LIGA: Od 15 igraju Vest Hem – Lids, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.68. 


Tročlano veće sudija koje čine Dejvid O’Kalahan, Entoni Besank i Džejms Alsop je posle ročišta, koje je počelo u subotu u 23:30 po srednjoevropskom vremenu donelo odluku da odbaci Đokovićevu žalbu na ukidanje vize.

Đokoviću je u petak drugi put ukinuta australijska viza, jer je u zemlju ušao nevakcinisan protiv koronavirusa, ali uz medicinsko izuzeće, kako bi učestvovao na Australijan openu. Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok jer bi, po njegovom mišnjenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv koronavirusa, kao i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Đokoviću je viza prvi put ukinuta 6. januara po njegovom dolasku u Melburn, pošto su zvaničnici australijskih graničnih vlasti procenili da nije pružio odgovarajuće dokaze da bi dobio medicinsko izuzeće. On je potom nekoliko dana proveo u imigracionom hotelu pre nego što je dobio prvi spor na sudu kada je odlučeno da mu se vrati viza i da bude pušten iz pritvora.

Prvi teniser je dobio medicinsko izuzeće jer je naveo da je sredinom decembra imao koronavirus. On je u sredu priznao da je prekršio pravila o izolaciji, pošto je dao jedan intervju znajući da je pozitivan.

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje u ponedeljak.

Armenulić: Nadal se boji Novaka i priznao je da je Đoković bolji od njega

VELIKI JE TO REZULTATSKI ZAOSTATAK Dejan Lovren oduševio porukom koju je poslao Đokoviću (FOTO)

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.