Budimo u kontaktu

EVROLIGA

ŠPANSKI NOVINAR POSLE ALBE Fantastična noć… “Grobari” su me jednom pesmom podsetili na “Enfild”

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

David Ruiz (Foto: Privatna arhiva)

Arena i “grobari” – česta tema ne samo u Srbiji. Navijači Partizana vole da se hvale da prave mešto posebno i nesvakidašnje, o jednom detalju dan posle meča sa Albom oglasila se i Evroliga. MaxBet sport donosi priču iz ugla jednog Španca, koji je imao priliku da u čevrtak uveče uživo isprati trijumf crno-belih…


SUPERLIGA SRBIJE “Večiti” derbi igra se od 19.00, a u MaxBetu kvota na igru GG je 2.00.


David Ruiz je više od 20 godina radio za čuvenu Marku, a sada se bavi otkrivanjem fudbalskih talenata širom sveta… Nije želeo da propusti priliku da odgleda jednu košarkašku utakmicu, izabrao je Partizan:

Iskreno, želeo sam da uživam u tom iskustvu. Moram da priznam da ne samo da je vredelo, već je čak i premašilo moja očekivanja. Bila je to fantastična noć zbog neverovatne atmosfere u Areni, ali i zbog same utakmice koja je do treće četvrttine bila izjednačena. Činjenica da je Partizan pobedio dala je mom iskustvu plus, jer se radost na terenu ogledala na tribinama – priča Ruiz za MaxBet sport.

Posebno mu se svidela podrška navijača Partizana kada nije baš sve išlo kako se očekivalo:

Svidelo mi se kako se navija, bilo da se dobija ili gubi. Čuo sam sa raznih strana kako “grobari” navijaju, ali realnost prevazilazi i ono što vam pričaju ili čuju. Iskreno, verujem da je to iskustvo koje vredi doživeti ako volite sport, bez obzira na boje vašeg tima.

UZ RAME “BOMBONJERI”, DERBIJU GLAZGOVA…

Ruiz je za Marku radio u sektoru međunarodni fudbal, obišao je planetu…

Postoje događaji koji prevazilaze čistu igru, kao što je gledanje utakmice Boke na “Bombonjeri” klasik Glazgova na “Parkhedu” ili meč Liverpula na “Enfildu”. Usudio bih se da kažem da, u košarkaškom smislu, ono što se ovde doživi u Evroligi spada u tu odabranu grupu događaja.

Pesmu “Da volim crno-bele” uporedio je sa himnom Liverpula:

Šteta je što su me jezička barijera i nesposobnost da razumem skandiranje sprečili da uživam u iskustvu na istom nivou kao lokalni navijač, ali bilo je zaista magičnih trenutaka, kao kada cela arena peva pred početak “Da volim crno-bele…”. To je jedinstven i nezaboravan trenutak. Sve me je podsetilo na čuvenu Liveerpulovu himnu “You’ll Never Walk Alone” kada se peva na “Enfildu”. Odražava ljubav prema bojama i sportskoj instituciji .

LUBAV PREMA KLUBU ODŠTAMPANA U NJIHOVOJ KRVI

Čak je navijanje “grobara” uporedio s religijom:

Deluje mi da je neraskidiva njihova zajednica sa igračima u crnom. Izvan rezultata bitna je suština šta Partizan znači za njih. To je nešto što je deo njihovih života, kao što su jelo ili vazduh koji udišu svaki dan. Nose to odštampano u svojoj krvi, kao genetski kod koji se prenosi s generacije na generaciju. Prava religija. I to im se percipira u grlu.

I na kraju je bio iznenađen onim što je video posle utakmice ispred Arene:

Ono što nisam očekivao je taj dodir “a la Kusturica” prilikom izlaska iz Arene, uz trubače koji interpretiraju tradicionalne srpske pesme, kako bi se žurka nastavila posle sreće u dvorani.  Na trenutak sam pomislio da igram u “Andergrandu”! Originalna završnica iskustva gledanja Partizana u Evroligi. Sjajno!

Deo atmosfere sa utakmice Partizan – Alba…

PROČITAJTE JOŠ:

POTVRĐENO PISANJE MAXBET SPORTA Zvezda oslabljena u derbiju

ZA KLADIOCE Sve najvažnije informacije za večiti derbi u petak

 

3 Komentara

3 Comments

  1. Coki vas Ćoki

    03.03.2023. at 17:20

    I.N.S.T.I.T.U.C.I.J.A

  2. Voja

    06.03.2023. at 15:04

    Partizan je ljubav i za njega se zivi a za komsije idruge se samo navija i nista vise.

    • Miki Rubiroza

      06.03.2023. at 21:36

      Odakle tebi pravo i “pamet” da izjavis da neko drugi navija za svoj klub a da ga pritom ne voli?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.