Budimo u kontaktu

KATAR 2022

Srbija je na jednoj rang listi na sedmom mestu, ali time ne može da se pohvali

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Već odavno je pala zavesa na učešće “orlova” na Mundijalu u Kataru. Selektor Stojković se ovog ponedeljka obratio naciji, uslediće analize, a kako je Piksi rekao novinarima i pouke.


Na meču Portugalija – Švajcarska, naša kladionica nudi kvotu 3.15 za igru 1-1.


Kao i često tokom prošlosti, susreli smo se, uz objektivne okolnosti, sa velikim rasponom između želja i realnosti. Međutim, da li su očekivanja fudbalskog naroda bila baš nerealna. Prema istraživanju specijalizovanog portala Transfermarkt, izgleda da i nisu.

Jer, Srbija je svrstana na sedmo mesto najskupljih selekcija (po tržišnoj vrednosti igrača) koja je ikada ispala u grupnoj fazi Svetskog prvenstva! Izabranici Dragana Stojkovića procenjeni su na 360 miliona evra.

Prva dva mesta na toj listi zauzima Nemačka koja je drugi put zaredom eliminisana posle grupe. Sadašnji “panceri” vrede 886, a oni od pre četiri i po godine su vredeli tek nešto manje – 883 miliona evra. Slede Španija iz Brazila 2014. sa 622, Belgija iz Katara sa 563, ovogodišnji Urugvaj sa 450 i Francuska iz 2010. sa 368 miliona evra.

Iza Srbije su Danska iz ove godine (353), Engleska iz 2014. (334), Italija iz iste godine (323 miliona evra)…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.