Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

Srbijo, ne dozvoli da Piksi ode!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Dragan Stojković Piksi (Foto: FS Srbije)

Jedni će reći da Srbija nije igrala nikad lepši fudbal, drugi će da kažu hajde da sačekamo Svetsko prvenstvo i duele sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Jedno je sigurno, reprezentativci Srbije nikada sa ovakvim uživanjem nisu nosili dres sa nacionalnim grbom. To raduje.


DANSKA U Kupu Naestved dočekuje Silkeborg od 18 časova. Kvota na “dvojku” u kladionici MaxBet je 1.70.


Uspesi se ređaju kao na traci. Prvo direktan plasman na Svetsko prvenstvo ispred jedne Portugalije sastavljene od svetskih zvezda. Sada plasman u “A” Ligu nacija gde ćemo da se “rvemo” sa najboljim selekcijama Evrope. Takođe, sebi smo olakšali put ka Evropskom prvenstvu 2024. godine. Sve to za nešto više od godinu i po dana pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića.

SJAJAN UČINAK

Legendarni Piksi je “orlove” vodio do 12 pobeda, četiri puta je remizirao i ima samo tri poraza, jedan od Japana u prijateljskoj utakmici kada je naš nacionalni tim nastupao u “B” timu bez najvećih zvezda. Tako ostaje samo poraz od Norveške u Beogradu na zvaničnoj utakmici u Ligi nacija i neprijatan u prijateljskoj utakmici protiv Danske u Kopenhagenu 3:0. Dragan Stojković je na prvom mestu vratio atmosferu i veru igračima. Naučio ih je da reprezentativna pauza nije samo prostor u kom mogu da se vide sa prijateljima i porodicom, već da urade nešto veliko za svoju zemlju.

Dragan Stojković Piksi (Foto: Starsport)

Izgradio je ofanzivnu Srbiju koja ne gleda ko je sa druge strane terena da bi je napala, naterao je svakog rivala da se plaši “orlova”. Akcije iz udžbenika, ubedljive pobede i kohezija u timu kakvu nismo videli još od Radomira Antića 2010. godine. Deluje da igračima nije problem da li su u startnih 11, da li će da uđu u igru ili će da budu samo deo tima. Svi su kao jedan.

“AJKULE” VREBAJU

Bez obzira na ono šta će da se dogodi na predstojećem Mondijalu, državni vrh i FS Srbije već treba da porade na tome da Dragan Stojković Piksi ostane na klupi Srbije najmanje još četiri godine, do završetka Mondijala u Kanadi, SAD i Meksiku. Ako ne i duže. Da ovu grupu momaka drži na okupu do njenog zenita. Ugovor Draganu Stojkoviću ističe po završetku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a to je novembar 2023. godine ili mart 2024. godine.

Međutim, “ajkule” već vrebaju. Bogati Arapi, ali i velike reprezentacije. Žele Dragana Stojkovića Piksija na svojoj klupi, Srbija je svetski fudbalski hit. Ne treba čekati, trebalo bi Piskija i njegov ugovor “zaključati”, koliko god to koštalo. Jasno je da boljeg u poslednjih 20 godina nismo imali, uz čast uspesima pokojnog Radomira Antića i velikog lisca Slavoljuba Muslina.

POBEDE SRBIJE SA PIKSIJEM NA KLUPI

KVALIFIKACIJE ZA SP:

REPUBLIKA IRSKA 3:2
Azerbejdžan 2:1
LUKSEMBURG 4:1
Luksemburg 2:1
AZERBEJDŽAN 3:1
Portugalija 2:1

LIGA NACIJA:

SLOVENIJA 4:1
Švedska 0:1
ŠVEDSKA 4:1
Norveška 2:0

PRIJATELJSKE:

Katar 4:0
Mađarska 1:0

NEREŠENI ISHODI SA PIKSIJEM NA KLUPI:

KVALIFIKACIJE ZA SP:

PORTUGALIJA 2:2
Republika Irska 1:1

LIGA NACIJA:

Slovenija 2:2

PRIJATELJSKE:

Jamajka 1:1

PORAZI SRBIJE SA PIKSIJEM NA KLUPI

LIGA NACIJA

NORVEŠKA 1:0

PRIJATELJSKE

Japan 1:0
Danska 3:0

UKUPNO 19 utakmica – 12 pobeda – 4 remija – 3 poraza

(Velikim slovima kada je Srbija bila domaćin)

PREPORUČUJEMO:

SKANDAL Ronaldo ne može da podnese poraze, ponovio greh iz Beograda, stadion u Bragi mu zviždao (FOTO)

DRUGI PIŠU Sve dogovoreno, Zvezda dovodi petog centra!

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.