Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Srpske odbojkašice se plasirale na finalni turnir Lige nacija

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Teodora Pušić, libero naše reprezentacije (Foto: FIVB)

Srpske odbojkašice su  se plasirale na finalni turnir Lige nacija. One su na turniru u Kalgariju savladale Kanadu sa 3:1 (25:20, 25:14, 20:25, 25:22) i tako obezbedile plasman među osam najboljih selekcija.


LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE: Od 12:30 igraju Dominikanska Republika – Poljska, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Poljske 1.50. 


Odlično su naše počele i povele sa 7:0, a prednost su bez većih problema sačuvale do kraja. Drugi set je bio izjednačen do 3:3, a onda su naše dale gas i ubedljivo dobile taj deo igre.

Kanađanke su se u trećem probudile i odigrale mnogo bolje. Bio je to izjednačen set, a Srbija je u završnici vodila sa 18:17. Ipak, kada su Kanađanke povele sa 23:19 bilo je jasno da će da se igra i četvrti set.

Taj deo su odbojkašice Kanade mnogo bolje počele i povele sa 10:5. Imale su prednost sve do rezultata 15:15. Do kraja seta se vodila izjednačena borba, ali su naše bile bolje u završnici.

Najbolja u našem timu je bila Ana Bjelica sa 27 poena, a pratile su je Bojana Milenković sa 13, te Bianka Buša i Jovana Stevanović sa po osam. Kod Kanade je najbolja bila Kijera van Rik sa 18 poena.

Finalnmi turnir održaće se od 13. do 17. jula u Turskoj.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ:

BRAVO! Mirončikov doneo zlato Srbiji

Salah postao najplaćeniji igrač u istoriji Premijer lige, ali je za prvu trojicu na svetu “siromah”!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.