Budimo u kontaktu

Boks

Srpski bokseri sa Košutnjaka kreću po medalje na Beogradskom pobedniku

Darko Noveski

Objavljeno

,

Borovčanin, Maljković, Gajić i Savić (Foto: BS Srbije)

Srpski bokseri ponovo “španuju mišiće” pod svodovima trening sale na Košutnjaku, koja je deo Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Punu deceniju naša nacionalna selekcija plemenite veštine nije kročila u ovu kultnu salu u kojoj su još od osnivanja RZS 1956. godine kroz trenažne faze u okvirima njenih zidova kalili najveća imena jugoslovenskog i srpskog boksa, nekadašnji svetski i evropski šampioni sa našeg podneblja, od Mate Parlova, Mirka Puzovića, Dragomira Vujkovića, braće Slobodana i Tadije Kačar do Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića i ostalih iz vremena kada je Jugoslavija bila treća u Evropi i sedma u svetu u boksu.


Na meču Bosna i Hercegovina – Island, naša kladionica nudi kvotu 2.12 za igru ug 3+.


Nove snage srpskog boksa, iza kojih već stoje svetske i evropske medalje ovih dana vredno rade i pripremaju se za početak 60. “Beogradskog pobednika – memorijal Branko Pešić”, koji će u Sportskom centru Pinki u Zemunu od 28. marta do 2. aprila 2023. ugostiti boksere i bokserke iz celog sveta.

Treningu srpskih boks reprezentativaca na Košutnjaku prisustvovali su ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, predsednik OKS Božidar Maljković, prvi potpredsednik OKS Žarko Zečević, predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, direktor RZS Milan Savić i legende srpskog i ex-YU boksa osvajači svetskih i evropskih medalja – Mirko Puzović, Tadija Kačar, Dragan Vujković i Ljubiša Simić, koji su se na licu mesta uverili u veliku motivisanost, inspirisanost i posvećenost naših boksera ka ostvarenju cilja, a to je uvek osvajanje medalja za Srbiju.

Reprezentacija Srbije u boksu sa čelnicima srpskog sporta (Foto: BS Srbije)

Posle deset godina ponovo smo ovde u Zavodu, zahvaljujući podršci ministra Gajića, direktora Zavoda Milana Savića, Olimpijskog komiteta. Boks se bez ovakve podrške države nikada ne bi vratio u uslove koji su neophodni za vrhunske rezultate. Zahvaljući ovim ljudima, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je uz nas godinama i bez čije pomoći ovaj sport ne bi postojao u našoj zemlji, ponovo imamo uslove da treniramo onako kako treniraju evropske i svetske reprezentacije i nadamo se da ćemo to rezultatima i da vratimo – rekao je predsednik BSS Borovčanin.

Ministar Gajić, predsednik OKS Maljković i potpredsednik Zečević, kao i legendarni Kačar obratili su se bokserima, istakli da će nastaviti sa podrškom i poželeli im mnogo medalja.

Legende srpskog boksa (Foto: BS Srbije)

Iz sportske oaze srpske pretonice boks snage naše zemlje vinuće se u ring Pinkija gde će se boriti za prestižnu titulu drugog najstarijeg međunarodnog bokserskog turnira u Evropi u njegovom jubilarnom 60. izdanju. Ovaj tunir će ujedno biti i poslednja provera boks snaga svih selekcija učesnica pre odlaska na Svetski seniorski šampionat koji je zakazan za peeriod od 1. do 14. maja 2023. u Uzbekistanu.

PREPORUČUJEMO:

PRVA LIGA Železničar ponovo poražen, Grafičar u finišu slomio otpor Vršca

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.