Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Treći poznati sportista oboleo od raka testisa!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Loše vesti sustižu jedna drugu. Najpre je tokom leta napadaču iz Obale Slonovače, fudbaleru Dortmunda Sebastijanu Aleu dijagnostikovan rak testisa. Pre nekoliko dana, istu dijagnozu dobio je Holanđanin Žan-Pol Boetijus, da bi ove subote stigla još jedna, sa krajnjeg severa Evrope. Slavni norveški skijaš Aksel Lund Svindal saopštio je da je oboleo  od raka testisa.


Na meču Španija – Švajcarska, naša kladionica nudi kvotu 4.15 za igru X-1.


– Osetio sam promenu u svom telu. Nisam bio siguran šta je to, i da li je uopšte nešto. Ali odlučio sam da proverim. Otišao sam kod lekara i brzo su me prebacili u bolnicu, gde su potvrdili ono na šta je doktor sumnjao. Rak testisa –  napisao je olimpijski šampion u spustu iz 2018. godine na svom Instagram nalogu.

Već je operisan i naveo je da je zahvat prošao uspešno.

– Testovi, skeniranje i operacija su se desili veoma brzo. I već posle prve nedelje znao sam da su prognoze veoma dobre. Sve zahvaljujući toj prvoj odluci da odem kod doktora kada sam posumnjao da nešto nije u redu – dodao je 39-godišnji Svindal.

On je tokom karijere osvojio i olimpijsko zlato u superveleslalomu u Vankuveru 2010. godine, a pet puta je bio prvak sveta.

Dva puta je osvojio Veliki kristalni globus, koji se dodeljuje najboljem u Svetskom kupu.

Karijeru je završio nakon Svetskog prvenstva u švedskom Oreu 2019. godine.

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.