Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

STEVANOVIĆ ZA MAXBET SPORT Remi je doneo mir i u Partizan i u Zvezdu

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Selektor mlade reprezentacije Srbije, Goran Stevanović (Foto: Starsport)

Za nama je ostao još jedan okršaj večitih rivala, koji se po svom post festumu ne razlikuje previše od prethodnih, a okončanih podelom plena. Uglavnom iz oba tabora ističu da su bili bolji, bliži pobedi, prisutna je žal za celim plenom…


ENGLESKA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Mančester junajteda protiv Lestera je 2.20. Meč počinje u 21:00.


Za razliku od crno i crveno-belih, selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Stevanović, nekad i sam akter svetkovine srpskog fudbala, ističe u razgovoru za MaxBet sport da su po njegovom mišljenju na kraju i jedni i drugi ipak zadovoljni remijem.

Celokupna atmosfera koja je prethodila derbiju je bila takva, da smatram da posle svega remi odgovara i jednima i drugima! Kada se sve stavi na vagu možda je i najbolje što je na kraju tako ispalo – kaže Goran Stevanović na početku razgovora za MaxBet sport.

GOL BUKARIJA JEDINA MAJSTORIJA

Na osnovu čega ste stekli takav utisak?

Kao prvo, bilo je više nego očigledno da su i jedni i drugi imali veliki teret na leđima. Partizan zbog lošeg starta u prvenstvu, a Zvezda zbog eliminacije iz Lige šampiona. Zato je i bio prisutan taj neki strah od neuspeha, pa su po mom mišljenju na kraju svi bili zadovoljni jer je taj bod doneo mir u obe kuće.

Kakav je po vašem mišljenju bio kvalitet fudbala?

Pa, u skladu sa malopre izrečenim. Osim gola Bukarija koji je zaista bio fantastičan, nije bilo nekih majstorija, nije bilo poteza koji dižu publiku, a lično spadam u one koji tzako nešto vole da vide. Zakazali su oni igrači od kojih se najviše očekivalo da utiču na kvalitet fudbala u derbiju, s tim što ne bih želeo da pričam o imenima.

Duel Traorea i Bukarija u 168. večitom derbiju (Foto: Starsport)

Na klupama su bila dvojica debitanata, Petrić i Milojević, da li je po vama neko nekoga nadmudrio, nadigrao?

Koliko god su igrači imali teret na leđima, isto su ga imali i njih dvojica. Bilo je to evidentno. Naravno da su i jedan i drugi imali veliku želju na savladaju kolegu, da njihov tim pobedi, ali mislim da su i Petrić i Milojević na kraju, onako u sebi, bili zadovoljni podelom plena, iako je Zvezda zadržala prednost od sedam bodova.

Taktičkih iznenađenja nije bilo?

Nije i teško da je i moglo da ih bude u situaciji kada se rivali odlično poznaju. E sada, u vremenu smo kada fudbaleri i dalje pristižu u klubove, to je možda mogao da bude faktor iznenađenja, jer Traore je, recimo, pre derbija odigrao samo jedan meč za Partizan, Kulibali za Zvezdu nijedan, ali ni to nije bio faktor kmoji je mogao da presudi. sa druge strane, mogu da izrazim zadovoljstvo što je mladi Belić odigrao dobar meč, momak koji je bio kod mene u mladoj reprezentaciji. Dakle, nekih taktičkih iznenađenja stvarno nije ni moglo da bude, jer kada su jedni ili drugi nešto i pokušavali, krenuli napred, nailazili su na drugoj strani na zid.

SEDAM BODOVA JESTE MNOGO, ALI IMA JOŠ DA SE IGRA

Zvezda je zadržala prednost, Partizan najavljuje da se ne odriče titule?

Ima još da se igra, naravno, jeste Zvezda u prednosti, veliko je sema bodova, ali zaista je još mnogo bodova u igri, imaćemo još dva derbija… Zvezda je jako ušla u prvenstvo, Partizan je u drugom poluvremenu derbija pokazao da može da se izdigne, pa sa te strane jedva čekam naredne mečeve i jednih i drugih, kako u prvenstvu tako i u Evropi.

Kada pričamo o onome što sledi, da se dotaknemo za kraj i mlade reprezentacije?

Završili smo jedan ciklus, uspeli smo da spasimo stvar i ostanemo u boljem šeširu za naredni žreb. Pravimo jednu po mom mišljenju dobru generaciju igrača rođenih 2002. i 2003. godine. Nažalost, to što u Superligi, a naročito se to odnosi na Zvezdu i Partizan, treneri stavljaju u tim samo po jednog bonus igrača meni kmao selektoru ne ide u prilog, ali verujem da ćemo napraviti dobru selekciju i da ćemo, što je najvažniji cilj, spremiti i neke od igrača za Piksija Stojkovića i A selekciju. To što su Eraković i Ilić debitovali za našu najbolju reprezentaciju velika je čast za mene kao selektora i stručni štab sa kojim radim – zaključio je selektor mlade reprezentacije Srbije, Goran Stevanović u razgovoru za MaxBet sport.

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIVAMO “Žuta podmornica” pazari na Marakani!

HUMSKA DAN POSLE DERBIJA Partizan pokazao dva lica, Petriću sad jasnije kako dalje

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.