Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Stolica: Fejsa i Dijabate neizvesni za meč u Nišu

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Ilija Stolica (Foto: Starsport)

Fudbaleri Paertizana su ubedljivom pobedom rpotiv Javora u Ivanjici (4:0) počeli sezonu u Superligi. U drugom kolu gostuju Radničkom u Nišu koji je na startu sezone u Beogradu izgubio od Crvene zvezde sa 4:0. Meč se igra u petak od 20 časova.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE: Od 19 igraju Dila Gori – Kups, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.50. 


Trener Ilija Stolica se nada da će teren u Nišu da bude dobar. O narednom rivalu je govorio sa poštovanjem.

Čeka nas ekipa prema kojoj imao zdravu dozu poštovanja jer je to tim koji nas predstavlja u Evropi, koji među prvima izlazi na evro scenu, i ovim putem im želimo sreće jer predstavljaju našu zemlju – rekao je Stolica na početku konferencije za medije, a potom je dodao:

Igramo protiv tima koji je odigrao mnogo bolje nego što to pokazuje rezultat i negde nam je jasno da ćemo sigurno ispred sebe imati rivala koji ima zdrave, realne ambicije što se tiče narednog prvenstva. Mnogo više su zaslužili rezultatski od onog što su dobili.

NAVIJAČKA BAZA PARTIZANA

Već godinama je teren na Čairu jedan od lošijih u Srbiji.

Ne moram da pominjem, to je jasno, imaju problema sa samom organizacijom utakmice. Vraćamo se na standardnu temu terena, koji sigurno neće odgovarati ni nama ni domaćinu, i nadamo se da će biti u boljem stanju nego kada sam poslednji put gledao, baš protiv Partizana. Neprihvatljivo je takvo stanje podloge za fudbalske utakmice, naročito za dve ekipe takvog renomea i dva naša predstavnika u Evropi. Ono što me raduje je veliki broj navijača koji smo imali u Ivanjici, veliku energiju, mnogo nam je to značilo. Sam jug Srbije je poznat kao naša velika navijačka baza i siguran sam da će ih biti na stadionu i uz njihovu podršku nadam se da možemo do rezultata koji želimo – istakao je Stolica.

Nišlije su ubedljivo izgubile na otvarnju sezone, ali su imali nekoliko šansi protiv Zvezde.

Rekoh već, kolega Tomislav Sivić je jedan od, da tako kažem, cenjenijih trenera, neko ko je dugi niz godina pokazivao kvalitet i ima prepoznatljiv rad. Vidi se tačno ekipa želi da radi u svakom trenutku. Rezultat protiv Zvezde nije dovoljno slikao ono što su radili, a uradili su to da su u prvih 20 minuta imali dve stative, imali velike šanse tako da je jasno da u napadu imaju igrače sa napadačkim, individualnim i brzinskim sposobnostima. Znamo šta nas čeka i to moramo da pripremimo na najbolji način.

Potom je govorio o igračkom kadru crno-belih.

Svi koji se vrate sa pauze, iz povrede, su pojačanja. Ljubomir Fejsa je na pripremama pokazao koliko može i koliko je važan. Bio je bolestan, trenirao je, videćemo koliko možemo da ga koristimo. Dijabate je sa nama šest treninga, tako da, koliko ćemo moći da ga kostimo, nismo ni mi sigurni. Neki parametri pokazuju da je svež i on želi da igra, ali videćemo, nećemo žuriti jer je cilj da ga koristimo i doziramo na neki optimalan način i ono što je prioritet je da se on spremi na duge staze.

POBEDA VAŽNA ZA SVE

Partizan će prvi meč na svom terenu ove sezone da igra narednig vikenda kada dočekuje TSC. Zbog toga je meč u Nišu važan.

Pobeda bi bila važna za sve nas, za naše navijače, za sve u klubu, iz tog ulga je podrška važna u Nišu, i ta pozivnica je vezana za Niš, gde imamo jaku navijačku bazu. Tako da nam je tamo podrška važna, tu su nam navijači važni. Sledeće utakmice su takođe bitne i bitrno je da navijači dolaze i mislim da će znati da prepoznaju koliko su važne.

Crno-beli su jači i za Kristijana Belića, koji je došao iz Čuakričkog.

Pred njim je velika mogućnost dokazivanja, znam ga dugo, znam da je isto tako momak, dete, koji puno radi na sebi. Ima veliko iskustvo u smislu da je prošao uspone i padove do svoje 21. godine. To je dobra okolnost, i to što je bonus to je i bila ideja što je angažovan. Pokazuje znake onoga što smo očekivali na treniznima, radi fenomenalno, brzo se uklopio… Ali svi se ovde uklope, zdav je kolektiv, svim novajlijama je tako, uključujući i Belića.

Na kraju je Stolica govorio i o Fuseniju Dijabateu, koji je pre početka sezone došao u Humsku.

– Svi bismo želeli da imamo kvalitetan kadar u konkurenciji, normalno da je sa nama u svemu što radimo. Sigurno da će putovati u Niš jer je želja da je uz ekipu, da prođe te sastanke. Da vidi kako funkcionišemo, kakvi su sastanci, da je što više prisutan u tim stvarima. Imamo zasad i jezičku barijeru da mu se objasni sa novim zahtevima, da mu se približe. Da li će biti u konkrenciji, ne znam – zaključio je Stolica.

PROČITAJTE JOŠ:

Panter: Prošle sezone nismo osvojili ništa… Sada želim F4 Evrolige! Obradovića ni za šta ne bih menjao

NESTRPLJENJE NA VRHUNCU Poznati datumi “večitih derbija” u Evroligi

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.