Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Stolica pred TSC: Do pre dve nedelje nismo imali sve igrače! Brine me visoka temperatura

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Ilija Stolica (Foto: Starsport)

Fudbaleri Partizana su prošle nedelje odigrali 3:3 protiv Radničkog u Nišu, a sada ih čeka još jedan težak meč. U trećem kolu Superlige Srbije u subotu od 21 dočekuju TSC. Biće to prva utakmica crno-belih ove sezone na svom stadionu.


HRVATSKA: Od 20 igraju Istra – Varaždin, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.30. 


Treće kolo i drugi derbi. Očekuje nas izuzetno kvalitetan protivnik. Klub sa jednom od najboljih organizacija u Superligi i sa evropskim ambicijama. Pozivam navijače da nas podrže, da vide novi tim, tim u novoj opremi i nekoliko igrača koji će prvi put da zakorače na naš stadion. Važno nam je da imamo podršku svih 90 minzuta, a posle da budemo ispraćeni aplauzom ili kritikom – rekao je trener crno-belih Ilija Stolica.

On je istakao da je stvaranje tima proces, pa je usledilo pitanje da li ima vreman za proces.

Bilo gde mora da ima vremena za proces, drugačije ne može da funkcioniše. Otišlo nam je desetak igrača, došlo je nekoliko novih, novi trener. Do pre dve nedelje nismo imali sve igrače na okupu. Azbuka se uči od početka. Verujem da će brzo da dođu i rezultati. Uradili smo analizu, nismo zadovoljni rezultatom u Nišu, ali smo neke stvari promenili. 

Potom je govorio na koje igrače je mislio kada je rekao da će prvi put da igraju u Humskoj.

Postoji grupa igrača koja nije bila spremna za prva dva kola, a tu su i oni koji su igrali na gostovanjhima, ali ne i na našem stadionu.

U subotu se očekuju velike vrućine, pa je zbog toga pomeren meč Crvene zvezde. 

Dobili smo najbolji mogući termin, ali me brinu visoke temperature zbog zdravlja igrača. Teško da ćemo da gledamo visoki tempo svih 90 minuta. Verujem da će biti koliko toliko lakše nego da je utakmica u ranijem terminu.

NE POSTOJI SAMO JEDAN KRIVAC

Škripalo je na mnogim pozicijama u Nišu, a pogotovo u odbrani. Usledilo je pitanje da li će da brani Nemanja Stevanović, koji je branio u prva dva kola, ili neki drugi golman.

Uradili smo analizu, postojalo je dosta grešaka. Ne postoji samo jedan krivac. Biće prisutne rotacije, a to ćete da vidite u subotu.

O narednom rivalu je govorio sa poštovanjem.

TSC gaji napadački fudbal. Kolegu Žarka Lazetića mnogo cenim. To je jedna od ekipa koju je lakše analizirati, jasni su im principi i ideje, imaju upečatljiv stil. Nadam se da će naš kvalitet da dođe do izražaja.

U Nišu je bilo dosta tenzija na terenu.

Ima stvari koje su sastavni deo našeg fudbala. Tenzija je dvosmerna ulica i koliko god se trudili da izbegnete, ona je potpomognuta sa strane. I to je bio deo analize, ne možemo da živimo u prošlosti.

TOPOLJANI IMAJU ZAMENU ZA BANJCA

Topoljani su ostali bez jednog od najboljih igrača Mihajla Banjca.

Mislim da jedan igrač ne čini tim. Banjac je jedan od njajboljih igrača koji su prošle godine igrali u Srbiji. Siguran sam da imaju igrače koji su spremni za tu poziciju. Ideja je možda samo u nekom detalju promenjena, ali suština ostaje ista.

Novinare je zanimalo da li će da igra pojačanje Fuseni Dijabate.

Fudbal je timski sport. Dijabate je igrač sa velikim kvalitetom, on je u službi kolektiva. Verujem da će podići kvalitet igre. On spada u grupu igrača zbog kojih se dolazi na stadion. Specifičan je igrač i to ćete da vidite.

Španska Marka je pisala pohvalno o Samedu Baždaru.

Što se tiče interesovanja medija i marketinga to je interesantna stvar. To može više da ga omete nego da ga podrži. On je talentovan momak i uvek mora da bude sa obe noge na zemlji. Važno je da se on razvija i njegovo vreme tek dolazi. Ne samo njegovo, imamo dosta talentovanih igrača koje usmeravamo na pravi put.

Prvi rival crno-belima u Evropi biće poraženi iz meča Midtjiland – AEK Larnaka. Prvi meč u Danskoj je završen rezultatom 1:1.

Postoje ljudi u stručnom štabu koji se bave protivnicima. Ja sam fokusiran za sutrašnju utakmicu, evropski izazovi su za mene još daleko.

Novinare je zanimalo da li Partizanu treba još jedan napadač.

Na svakoj poiziciji nam je potrebno da imamo dva kvalitetna igrača. Tražimo decu iz naše škole. Suština nema veze sa jednom utakmicom. Nema žurbe dok se ne pojavi nešto što je pravo i kvalitetno.

Prethodnih dana se pisalo da bi Nikola Čumić mogao da pojača Partizan.

Ne bih komentarisao igrače drugih klubova i potencijalna pojačanja. Jasno je da smo imali problem sa igračima koji nisu bili spremni i nedovoljno oporavljeni. Ako sve bude kako treba imaćemo Ljubomira Fejsu i Dijabatea u subotu. Igrače moramo da uklopimo u model i sistem i ne možemo da ih imamo istog trenutka. Svi su maksimalno spremni – zaključio je Stolica.

PROČITAJTE JOŠ:

Lazetić pred meč sa Partizanom: Želim Stolici sve najbolje, ali tek od naredne nedelje

ČIJI JE LEPŠI? Poznato u kakvim dresovima će da igraju Crvena zvezda i Partizan (FOTO)

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.