Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

BEZ DRAME NA BANOVOM BRDU Čuka dala tri gola, a mogla je još! Mladost od 15. minuta sa desetoricom

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Ibrahima Ndiaje postiže prvi gol za Čukarički (Foto: Starsport)

Fudbaleri Čukaričkog ubedljivom pobedom su stavili tačku na 2023. godinu. Oni su u odloženom meču devetog kola Superlige Srbije na Banovom brdu savladali Mladost iz Lučana sa 3:0 (2:0). 


SERIJA A: Od 20:45 igraju Monca – Fjorentina, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.65.


Prvo poluvreme je proteklo u potpunoj inicijativi domaćih, a gosti nisu imali nijedan šut. Mreža Lučanaca načeta je u sedmom minutu. Luka Adžić je ubacio loptu pred gol, a na pravom mestu je bio Ibrahima Ndiaje i poslao loptu u mrežu. Senegalskom fudbaleru je ovo drugi gol ove sezone.

Ključni momenat se desio u 15. minutu. Nikola Ćirković je igrao rukom kao poslednji igrač odbrane i to 25 metara od svog gola. Glavni sudija Danilo Nikolić to nije video, ali su ga zvali iz VAR sobe. Posle pregleda snimka je pokazao fudbaleru Mladosti direktan crveni karton.

Tada su “brđani” krenuli kao furije. Već u 17. minutu je Adžić sa 22 metra pogodio prečku. Nedugo potom je Đorđe Ivanović dva puta bio u šansi, ali je oba puta šutirao u golmana Sašu Stamenkovića. Rezultat je mogao da se promeni u 27. minutu kada su Kovač i Mihajlo Cvetković izmenjali dupli pas, a ovaj prvi je šutirao. Ipak, Stamenković je i tada bio na mestu. Posle je zapretio i Igor Miladinović.

Odbrana Lučana je drugi put kapitulirala u 43. minutu. Opet je Adžić lepo ubacio loptu u kazneni prostor, a na pravom mestu je bio 16-godišnji Cvetković i poslao je u mrežu.

Nisu se izabranici Igora Matića tu zaustavili. U 47. minuut je Kovač šutirao sa 20 metara, ali se isprečila stativa. Zatresla se prečka gostiju u 64. minutu, a opet je zapretio Miladinović.

Ipak, Miladinoviću se posrećilo u 70. minutu. Mladi fudbaler je oprobao šut sa malo više od 20 metara i poslao loptu u levi gornji ugao gola gostiju. I ako je do tada bilo neke dileme oko pobednika, sada je više nije bilo.

Značajan momenat se desio u 86. minutu kada je na teren ušao Vojin Serafimović. Ovo mu je prvi meč otkako se 29. oktorbra povredio na utakmici protiv Vojvodine. Tada je posle sudara glavom ostao da leži na zemlji i hitno je prevezen u bolnicu. Srećom, nije bio teže povređen. Sada je ušao umesto Vukašina Jovanovića.

SUPERLIGA SRBIJE, 9. KOLO:

Sreda:

Radnički Kragujevac – Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

(Sali 22)

Partizan – Crvena zvezda 2:1 (1:0)

(Natho (pena) 41, Saldanja 66 – Ndiaje 71)

Četvrtak:

Novi Pazar – Spartak Subotica 0:1 (0:0)

(Ubiprip 86)

Radnički Niš – Železničar Pančevo 1:1 (0:0)

(Petrov 54 – Konatar 90+3)

Voždovac – Vojvodina 3:2 (2:1)

(Teodorović 28, Flemings 43, 76 – Vukanović 18, Matić (autogol) 90+2)

Petak:

Čukarički – Mladost Lučani 3:0 (2:0)

(Ndiaje 7, Cvetković 43, Miladinović 70)

16.00 Javor – IMT Novi Beograd
17.00 TSC Bačka Topola – Napredak

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.