Budimo u kontaktu

KATAR 2022

SUROVO ISKREN Oglasila se zvezda posle debakla u Kataru: Ma kakva smo mi to zlatna generacija?!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Tibo Kurtoa je jedan od najboljih golmana na planeti (Foto: Beta/AP)

Otkako su izbili u prvi plan, “crveni đavoli” nisu opravdali hvalospeve koje su dobijali kroz godine. Štaviše, većina nastupa na velikim takmičenjima su im bili ispod nivoa.


SVETSKO PRVENSTVO: Kvota naše kladionice na igru 2P2 za utakmicu između Japana i Hrvatske od 16.00 je 2.50.


Belgija je svoje učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru okončala već u grupnoj fazi, osvojivši četiri boda u grupi sa Hrvatskom, Marokom i Kanadom. S obzirom na to kakve igrače ima u svom sastavu i kakva su očekivanja bila pred pomenuto takmičenje, ovakav epilog može da se podvede pod svojevrsni debakl.

Upravo je tako celu situaciju doživeo i golman “crvenih đavola”, Tibo Kurtoa, koji je bio surovo iskren po povratku u svoju zemlju, te je javno kritikovao neuspehe nacionalnog tima, kojeg su tamošnji mediji nazvali “zlatna generacija”:

– Ne treba više niko tako da nas zove. Ne može neko da nas naziva zlatnom generacijom kada ništa nismo osvojili. Mi nismo zlatna generacija. Mi smo generacija s mnogo talenta i odličnih fudbalera koji igraju u najvećim evropskim klubovima – počeo je Kurtoa, pa odmah nastavio:


Standings provided by Sofascore

– U Rusiji smo na Mundijalu pre četiri godine pokazali da Belgija može da igra odličan fudbal, ali na Evropskom prvenstvu prošle godine i sada u Kataru nismo bili ni blizu tog nivoa. To je malo sramotno za ovakvu ekipu – jasan je bio čuvar mreže Real Madrida.

Kako je najavio, nema nameru da okonča reprezentativnu karijeru. Štaviše, ima dugoročne planove:

– Cilj mi je da budem tu i na Mundijalu za četiri godine. Videćemo šta će biti i ko će sada ostati, a ko ne. I dalje imamo odličan tim i biće tu nekih novih igrača. Nadam se da ću se oprostiti u nekom lepšem trenutku nego što je to ovaj trenutno.

PROČITAJTE JOŠ:

PORODIČNA DRAMA Poznato zbog čega je Sterling napustio Katar

RADNO U JANUARU Srpski fudbaleri igraju dva meča sa učesnicima Mundijala

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.