Budimo u kontaktu

NBA LIGA

SVE JE JASNO Jokić je MVP! Brojke su neumoljive… Bez njega bi Denver bio suvi prosek!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Nikola Jokić igra perfektno (Foto: Beta/AP)

Oni koji ga ne vole mogu da mu nađu samo jednu manu – ispod te fenomenalne glave i neverovatne veštine u rukama, nema brda mišića. Oni koji ga baš, baš ne vole pitaće: šta je osvojio? Oni koji su realni reći će – igra košarku bolje o drugih.


LIGA ŠAMPIONA: U Parizu su Bavarci slavili s 1:0… Kvota naše kladionice na 0-2 gola u meču Bajern – Pari Sen Žermen (21:00) je 2.90.


Gde su dve, tu je i treća nagrada MVP. U sluačju Nikole Jokića – uzastopna. Srpski centar dominira ligom.

ČIK MU NAĐITE “MINUS”

Nema odbrane protiv Nikole Jokića (Foto: Beta/AP)

Ove sezone zaista ne može da mu se nađe nijedan “minus”. Ako je do sada to bio tim u kojem igra, to više nije slučaj. “Grumenje” je ubedljivo najbolji tim Zapada (46-19), sa samo jednom pobedom manje od najboljeg tima lige, Milvokija (47-18).

Koliko je “Džoker” bitan za Denver pokazuju sledeći podaci:

– Nagetsi imaju 43-14 kada Džoker igra ove sezone. Nagetsi takođe imaju 29-2 kod kuće kada igra Jokić. Jokić vodi i u NBA sa plus-minusom +590. Sledeći je Džejson Tejtum na +356

 PROSEK: DVOCIFRENI TRIPL-DABL

Brojke su mnostruozne. Ove sezone u proseku ima trocifreni tripl-dabl!

– Jokić ima prosek 25-12-10 na 64% šuta iz igre i 40% za 3 poena u potencijalno najboljem timu u NBA. Kada smo to ikada ranije videli? Zašto se ponašamo kao da ima najgoru sezonu dostojnu MVP-a ikada?

Novinar Andi Bejli je napisao:

– Nikola Jokić u proseku postiže tripl-dabl od 20 poena, sa vrhunskom efikasnošću Stivena Karija i najboljim plus-minusom u NBA ligi za “odbeglog” lidera Zapadne konferencije.

Rezultati: Detroit – Vašington 117:119, Orlando – Milvoki 123:134, Minesota – Filadelfija 94:117, Njujork – Šarlot 105:112, Hjuston  – Bruklin 96:118, Oklahoma – Golden Stejt 137:128, Dalas – Juta 120:116, LA Lejkers – Memfis 112:103.

PROČITAJTE JOŠ:

I DALJE VERUJU Igrači Zvezde nisu klonuli duhom! Dobrić i Vildoza: Šansa za Top 8 i dalje postoji (VIDEO)

VREME JE ZA POVRATAK IZ DALEKA Prijović je pojačanje za Ligu šampiona!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.