Budimo u kontaktu

KATAR 2022

SVE JE REŠENO Stadioni imaju klimu, pa je temperatura po meri “orlova”

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Prijatno je sedeti na stadionima u Kataru (Foto: Beta/AP)

(Od specijalnog izveštača iz Dohe)

Svaki stadion za Mundijal izgleda kao “svemirski” brod. I ne samo spolja, već su skockani da pogled sa tribina bude super sa bilo koje strane, tako da navijači mogu da uživaju u spektaklima na terenu.


Od 14 igraju Južna Koreja – Gana, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Gane 2.95.


Pojedini su od centra Dohe udaljeni i preko pedesetak kilometara, skockani na pustinjskom pesku, ali do njih se stiže metroom iz centra. Mnogo je važan detalj vezan za meč između Srbije i Kameruna, koji je od 13 časova po lokalnom vremenu (11 po našem).

Temperatura je u nedelju skočila na 32 stepena, slična se očekuje i kada se naši igrači budu borili u najtoplijem delu dana od 11 do 14 časova sa africkom selekcijom.

Ipak, domaćin je sve prilagodio da nema mučenja za igrace pošto postoji klima na stadionu i u svlačionici, koja je naštelovana na temperaturu od “samo” 24 stepena. Ovakvi uslovi su povoljni za “orlove”, dok su Kamerunci navikli na tropske vreline, mada većina tima igra u inostranstvu.

Organizator je uložio čak 200 milijardi dolara u izgradnju objekata i infrastrukture, tako da nema brige, što će izvan objekta peći Sunce.

PROČITAJTE JOŠ:

NAPRAVLJEN PLAN Nema kalkulisanja, na “lavove” sa dva napadača

JUNAK DANA Selektor je dobio otkaz zbog svađe sa njim… Ko je bio u pravu?

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.