Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

“TAZE” PENZIONER Čim je završio karijeru, Bufon dobio novi posao

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Đanluiđi Bufon (Foto: Beta/AP)

Legenda je svetskog i evropskog fudbala, Parme, Juventusa, ne baš i Pari Sen Žermena. Silno je želeo da sa nekadašnjim “mlekadžijama” izbori povratak u elitni rang italijanskog fudbala. Nije uspeo i, uz brojke u krštenici, bio je to jasan signal za kraj karijere.


Čile 2: Na meču Kobreloa – La Serena, naša kladionica nudi kvotu 2.90 za igru 1-1.


Samo dan pošto je objavio odlazak u fudbalsku penziju, slavni, 45-godišnji Đanluiđi Bufon je dobio novi posao. On će da postane tim menadžer reprezentacije Italije, a na tom mestu će da zameni Đanluku Vijalija, koji je u januaru preminuo pose duge i teške bolesti.

– Vraćam se u reprezentaciju, jer je to dete, koje je pre 30 godina prošlo kroz kapiju Koverćana prvi put, i dalje ono koje želi da sanja i živi taj san sa italijanskim navijačima – oglasio se Bufon na društvenim mrežama.

Slavni golman je dete Parme. Iz tog kluba je leta 2001. otišao u Juventus za skoro 53 miliona evra što je tokom dugog niza godina bio svetski rekord kada su čuvari mreže u pitanju. Posle 17 godina u redovima “stare dame” je otišao u PSŽ gde je proveo jednu sezonu. Vratio se u Juventus, ostao dve godine, a leta 2021. je došao tamo gde je i počeo.

Bufon je sa Juventusom osvojio 10 titula prvaka Italije. Bio je šampion sveta sa “azurima” 2006, ali nikada nije osvojio Ligu šampiona. Rekorder je državnog tima sa 176 utakmica.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.