Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

DAN POSLE DERBIJA I KORAKA BLIŽE DUPLOJ KRUNI Terzić i Marin su “prešli igricu” zvanu Superliga, ali ih tek čeka pakleno leto…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Uprava Crvene zvezde (Foto: Starsport)

U samo četiri dana Crvena zvezda je sa dve pobede nad Partizanom stavila pečat na ocene da je trenutno najkvalitetniji tim u Srbiji. Na dobrom je putu da osvoji sedmu uzastopnu šampionsku titulu jer ima 10 bodova više od drugoplasiranog večitog rivala, a došla je i nadomak četvrte vezane duple krune, pošto je svakako favorit protiv Vojvodine u finalu kupa, ali daleko od toga da je posao završen.


NBA, PLEJ-OF: Orlando dočekuje Klivlend (01:00), a kvota kladionice MaxBet na pobedu domaćina je 1.80.


Glavni cilj je ispunjen. Odbranjena je šampionska titula (samo čudo svetskih razmera bi moglo da promeni situaciju na vrhu superligaške tabele u preostalih šest kola), iako je sezona bila više nego turbulentna. Od dobrog početka sa Barakom Baharom preko užasne jeseni i rastanka sa Izrealcem, do potpunog oporavka pod komandom Vladana Milojevića. Sve loše će brzo da bude zaboravljeno. Ostaće upisana 35. šampionska titula i možda 28. kup.

Kada se na kraju sve bude sabralo i oduzelo, biće ovo još jedna uspešna i trofejna sezona za Crvenu zvezdu. Ponovo će kao pobednici da izađu Zvezdan Terzić i saradnici koji su tokom cele sezone govorili zvezdaškoj javnosti da nema mesta za paniku i da će titula sigurno da ostane na “Marakani”. Za 10 godina u klubu moglo bi to da bude čak 11 trofeja uz tri učešća u Ligi šampiona, tri proleća u Ligi Evrope i jedne jeseni u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Kritičarima će usta da “budu zapušena”, ali daleko od toga da je na “Marakani” sve sjajno i bajno. Zvezdan Terzić i Marko Marin su “prešli igricu” zvanu Superliga, ali apetiti navijača rastu i pred udarni dvojac, uz Mitra Mrkelu i Vladana Milojevića,  dolazi pakleno leto.

Žan Filip Kraso i Barak Bahar na početku saradnje u Zvezdi (Foto: Starsport)

NAJVEĆA ZAMERKA…

Prozivani su tokom jeseni generalni direktor Zvezdan Terzić i tehnički direktor Marko Marin zbog dovođenja na klupu Baraka Bahara, a potom i zbog u tom trenutku nerazigranih pojačanja. Sada jedina zamerka ostaje oko izraelskog stručnjaka koji nije doneo rezultat, a odneće preko milion evra iz Beograda.

Kada je reč o pojačanjima, većina se probudila. Šerif Ndiaje je počeo da postiže golove (tri protiv Partizana), Piter Olajinka je sve bolji, In Bom Hvang je zver, Marko Stamenić raste, a Omri Glazer je tokom cele sezone jedan od najboljih igrača tima. Štoper Naser Điga je ostavio solidan utisak, dok se Žan Filip Kraso nije snašao, ali je doveden za “dž” i Crvena zvezda će sigurno da zaradi na kraju više nego što je uložila u reprezentativca Obale Slonovače. Ostaje da se vidi kako će da se razvije mladi i nimalo jeftini napadač Uroš Sremčević koji je plaćen lučanskoj Mladosti dva miliona evra.

Cilj je pred ostvarenjem i biće premalo prostora za kritku. Ipak, jasno je da je prostora i više nego dovoljno da se ovaj tim unapredi.

BIĆE ŽIVO LETO NA “MARAKANI”

Šahtjor će po svemu sudeći da sruši računicu čelnika Crvene zvezde o drugom uzastopnom direktnom plasmanu u Ligu šampiona. Crveno-beli su bliži plej-ofu za elitno fudbalsko takmičenje, gde će da je vrebaju veoma opasne ekipe. Zato je ovom timu potrebna ozbiljna rekonstrukcija, a to znači da živo i pakleno leto čeka čelnike kluba jer ovog puta grešaka ne sme da bude i mora da se najzad napravi iskorak u Evropi. Zato već sada rukave moraju da zasuku Zvezdan Terzić, Marko Marin i Mitar Mrkela.

Iz aviona se vidi da su neophodni bekovi, desni i levi. Neophodan će da bude i štoper ako propadnu pregovori o nastavku saradnje sa Aleksandrom Dragovićem. Dosta toga će da zavisi od odlazaka, a interesovanja već ima za In Bom Hvanga, Jovana Šljivića, Žana Filipa Krasoa, Osmana Bukarija, Pitera Olajinku i Šerifa Ndiaja. Od njihovih mogućih odlazaka zavisiće i dolasci.

Odmora nema, čim fudbaleri zavšre posao na terenu sledi onaj van njega.

Živo leto je pred čelnicima Crvene zvezde.

13 Komentara

13 Comments

  1. Jel?

    25.04.2024. at 14:58

    Zamisli,prešli igricu koju su namestili sa velikim vođom…Sa ekipom 10x skupljom od svih,uz pomoć sudija,i sad kao uspeh…

    • Veselo vam nekad sa Toletom beše...

      25.04.2024. at 15:30

      Naučili od vas kako se to radi. Jel ima neki naziv za igricu u kojoj finansijer jednog kluba (Hajduk Kula) ili predsednik kluba(Metalac Gornji Milanovac) sedi u upravi drugog kluba (Partizan) dok oba kluba igraju u istom rangu? Ili na primer, slučaj Nemanja Rnić, kada u derbiju umesto sudije donosi odluku da je bio penal za Partizan? Ima toga koliko hoces. Ko se mača laća od mača i pogiba.

      • Zar je bitno

        25.04.2024. at 20:15

        Zaboravio si predsednike Slobode iz Uzica i naravno gazdu Banatskog dvora. Obojica u upravnom odboru FK JSD.

    • Kalulu na auto komandi

      25.04.2024. at 16:00

      Vi grobari treba svi kompletno da idete na lečenje.

    • Dusan Mitrovic

      25.04.2024. at 22:47

      INDIJA,,,PAKISTAN…..ajde franjevac znaš ti kako dalje………

    • boldrik

      26.04.2024. at 12:41

      Dva puta smo igrali ligu šampiona, para od Uefe koliko hoćeš… Od toga jednom sa samo dva stranca u startnih 11. U ekipi su nam bili Filip Stojković, Vujadin Savić, Čaušić i slični… Jel i to vođa namestio? Sram vas bre bilo više, gde je kraj vašem naricanju???

    • Sića

      27.04.2024. at 20:08

      Igraj Ligu šampiona i napuni kasu…
      Žalosno je što smo prodali čak četiri mlada igrača, za poslednjih godinu i po, ali smo i zaradili samo od njih preko 30 miliona eura.

    • ero

      28.04.2024. at 18:54

      To je onaj sto vam je dao pare da živite…i KK-u narodne pare da bi doveli Obradovica i pola Evrope!Sramota je decenijama tražiti izgovore u drugima!!

  2. Dalibor

    25.04.2024. at 15:10

    Mozda njih dvojica jesu presli igricu, ali je puno ljudi koji su napravili tu igricu… sa sve takvim pravilima da je jedino oni i smeju preci

  3. Mhm

    25.04.2024. at 15:41

    Terza i Marin ne mogu da pogode ni poziciju ni kvalitet igrača kad ga dovode… Terza ima više promašaja nego svi prethodni predsednici zvezde zajedno…

  4. Kastro

    25.04.2024. at 17:24

    A sta kaze Bojan Radovanovic

  5. Gedža

    25.04.2024. at 18:20

    Potrudiće se oni dobrano da opet nađu neko nove, ali samo po njima, fudbalske vanzemaljce poput: Pićinija, Falka, Živklvića, Kulibalija, Van La Paru, Dionija, Ndiaja, Đigu, itd, itd, itd. Ali provo da reše problem toliko hvaljenog Bahara, ustvari to će mo mi građani Srbije da rešavami i da plaćamo iz naših džepovo do kraja njegovog ugovora sa zvezdom kao i svu drugu gomilu njihovih promašaja i bahanalija.

  6. RoD

    26.04.2024. at 09:23

    Svi se nesto loze na dajte sansu mladim igracima, zvezda zivi od prodaje mladih itd… Miloje ne trpi mlade igrace i kod jjega nece imati nekog veceg prostora za napredak.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.