Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

TI SI NAŠ PONOS! Adriana Vilagoš ponovo šampionka sveta! Rekordom do zlata (VIDEO)

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Adriana Vilagoš (Foto: Printskrin/Jutjub)

Fantastično! Adriana Vilagoš je drugi put postala juniorska šampionka sveta u bacanju koplja. Na Svetskom prventvom u Kaliju (Kolumbija) bila je neuhvatljiva za rivalke.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Crveno-beli su apsolutni favoriti. Kvota naše kladionice na igru 1-1 u meču Crvena zvezda – Pjunik (20:45) je 1.58.


Još je bolja bila nego u Keniji, prošle godine, kada je bacila 61.46. Sada je koplje letelo do 63.52 metara! To je ujedno rekord svetskih šampionata, novi evropski rekord u konkurenciji do 20 godina i novi rekord Srbije. Koliko je bila bolja od konkurencije ilustruje i podatak da je do srebrne medalje stigla Kolumbijka Valentina Barios sa 57.84, a do bronze je Manuela Retundo (Urugvaj) došla sa 55.11 metra.

Već u prvoj seriji Adriana je bacila preko 60 metara (60.66) i stavila do znanja ostalim učesnicama da nemaju šanse za osvajanje zlatne medalje. Rekordan hitac zabeležila je u trećoj seriji.

Adriana, svaka čast!

PROČITAJTE JOŠ:

STANKOVIĆ PODELIO ROLE Ovo je tim Zvezde za početak pohoda na Ligu šampiona

PROVOKACIJA Levandovski se oprostio od Bajerna u Audiju od 100.000 evra, navijači mu uzvikivali “Hala Madrid” (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.