Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

MISTER NULA Dao je 340 golova u karijeri, bankovni račun je pun, ali je vitrina prazna!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Hari Kejn (Foto: Beta/AP)

Svojevremeno je Klaudio Ranijeri, čuveni italijanski trener, dobio uvredljiv nadimak Mister nula, zbog istog broja (ne)osvojenih titula, i to vodeći ne samo “Liliputance”, već i klubove kao što su Napoli, Fjorentina, Valensija (sa njom osvojio Kup Kralja 1999.), Atletiko Madrid, Čelsi, Juventus, Monako. Sve do one čudesne 2016. nije osvojio tron, a tog proleća je Lester ostvario nešto što će teško da se ponovi.


Nemačka 2: Na meču Paderborn – Hamburger, naša kladionica nudi kvotu 1.83 za igru ug 4+.


Tog maja 2016. Ranijeri je prestao da bude Mister nula, kada je isključivo o šampionskim titulama reč. Do danas mu je ono čudo sa “lisicama” ostala jedina. Ipak, neslavni junak ove priče je novi “Mister nula”, ali kada se radi o bilo kakvom trofeju. Njegovo ime je Hari Kejn.

Bez ikakve sumnje, reč je o jednom od najboljih napadača današnjice. Čovek je u karijeri na 545 utakmica dao 340 golova. Međutim, imao je nesreću da najveći deo karijere provede u Totenhemu, daleko najmanje trofejnom članu velike šestorke engleskog fudbala koju još čine Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti (odskora), Čelsi i Arsenal, komšija “pevaca” iz severnog Londona.

Rođen u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva, Kejn je kao dečak zakucao na vrata baš Totenhema. I tako odredio svoju fudbalsku sudbinu. Za “pevce” je igrao 12 sezona, postigao 280 golova na 435 utakmica i osvojio – ništa. Najbliži je bio 2017., u sezoni u kojoj je u Premijer ligi postigao 29 golova na 30 mečeva i u finišu trke sa Sitijem ostao bez trona.

Dve godine kasnije, Totenhem je posle volšebnog izbacivanja Ajaksa igrao u finalu Lige šampiona. Lako je slavio tada moćni Liverpul (2:0).

Kao zvezda letnje pijace, ujedno željan trofeja, Hari i Totenhem su prihvatili ponudu Bajerna, koji je za njegov dolazak platio 95 miliona evra. I u Nemačkoj je pokazao golgetersku klasu, ali ponovo nije imao sreće. Bajern je odigrao najgoru sezonu u 21. veku i ostao bez ičega.

Od srede uveče i revanša u Madridu, i zvanično. Ser Hari Kejn, jer tu titulu je dobio pre pet godina, ostaje praznih šaka. Osim pomenute.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.