Budimo u kontaktu

KATAR 2022

TRAGIČAR DANA Aziz Behič koji je mogao Mesiju i drugarima da režira dramu (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Behič u šansi utakmice (Foto: Beta/AP)

Argentina je uz Holandiju učesnik četvrtfinala Mundijala u Kataru. Australija nije mogla dalje od osmine finala, ali je pokazala zube Mesiju i drugarima.


SVETSKO PRVENSTVO U nedelju od 20 časova Engleska igra protiv Senegala. Verujemo u senzaciju, vreme je da još neki favorit krene kući. Kvota na Afrikance je 6.90 u kladionici MaxBet.


Do 77. minuta je delovalo da Australija do ponedeljka ne bi dala gol na stadionu u Al Rajanu. Tragičar dana trebalo je da bude Metju Rajan koji je poklonio drugi gol Hulijanu Alvarezu i Argentini, ali… Laskavo priznanje ćemo da predamo nekom drugom, koji je kao na kocki u trenutku mogao da bude heroj zelenog kontinenta.

Naime, u 77. minutu je Krejg Gudvin opalio po lopti, ona je pogodila Enca Fernandeza i skrenula u gol. Australija se vratila u igru, a onda drama.

Aziz Behič je u 82. minutu dobro prošao po levom boku, našao se nadomak peterca Argentine i kada su svi videli loptu u golu, njegov pokušaj desnom nogom niotkuda izblokirao je Lisandro Lopez. Da nepravedno preda titulu “tragičara dana” Azizu Behiču. Do tada je levi bek Australijanaca bio odličan. Ipak, patiće ceo jedan kontinent zbog nerealizovane šanse svog fudbalera.

KO JE AZIZ BEHIČ?

Na prvo slušanje njegovog imena i prezimena deluje kao da je sa ovih prostora, ali nije daleko. Aziz Behič je 31-godišnji levi bek poreklom sa Kipra. Tačnije, iz turskog dela “rajskog ostrva”. Behič je ipak rođen u Australiji u Melburnu.

Tamo je i počeo da se bavi fudbalom u malom klubu Grein Guli. Kasnije je prešao u Melburn Viktori. Ipak, kao senior je debitovao za Grin Guli koji igra regionalna prvenstva. Potom je zaigrao za Melburn Viktori u najjačoj ligi Australije, ali se vratio u niže lige gde je nastupao za Hum siti i Melburn Hart.

Godine 2013. se preselio u Evropu, tačnije u evropsku ligu, ali azijsko tlo. Zaigrao je za tursku Bursu. Kasnije je napravio transfer u PSV, ali se u Holandiji nije naigrao fudbala. Vratio se u Tursku gde je igrao za Bašakšehir, Kajseri i Giresun. Od 2022. godine član je Dandi junajteda u Škotskoj.

Za Australiju je odigrao 55 utakmica i postigao je dva gola. Za Behiča je ovo verovatno poslednje Svetsko prvenstvo i pamtiće promašaj protiv Argentine.

PREPROUČUJEMO:

“GAUČOSI” SU SILA Mesi pogodio na svom 1.000. meču, Argentina u četvrtfinalu (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.