Budimo u kontaktu

KATAR 2022

TRAGIČAR DANA Školovali “oranje”, pa pokazali boljku svojstvenu ne samo njima

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Mendi i Sise posle poraza (Foto: Beta/AP)

Odavno je poznata stara boljka gotovo svih afričkih selekcija, a to je nedostatak taktičke discipline tokom svih 90 (u slučaju Mundijala stotinak i kusur minuta).  Selektor Aliju Sise je taktički nadmudrio slavnog kolegu Van Gala u većem delu meča, ali je nesreću da plati ceh taktičkoj nedoslednosti imala reprezentacija Senegala.


Na meču Meksiko – Poljska, naša kladionica nudi kvotu 2.40 za igru ug 3+.


Iako su u predvečerje Mundijala ostali lišeni prve zvezde Sadija Manea, vladajući šampioni Afrike su odvažno ušli u duel sa Holandijom. Zašto da se ne kaže, u dobrom delu meča i nadigrali favorizovanog protivnika, pre svega zahvaljujući sjajnom tandemu zadnjih veznih, Šeiku Kujateu i Nampalisu Mendiju, uz Idrisu Geja i Ismailu Sara u ofanzivnijim ulogama. Jer, ne zaboravimo da je to ekipa sastavljena od igrača koji brane boje najvećih evropskih klubova.

Ne bi bilo pravedno da se kao tragičar ističe bilo ko od njih, jer prema prikazanom u većem delu utakmice Senegal nije zaslužio da izgubi Međutim, dvojica koji igraju za isti klub, Čelsi, nekako su posrnuli kada se najmanje očekivalo. To su golman Eduar Mendi i Kalidu Kulibali.

Mendiju niko nije zagrejao dlanove puna 84. minuta. Tada je ubistvenu loptu poslao do tada slabi Frenki de Jong. Mendi zaplivao u prazno, a tik ispred njega skočio Gakpo i poveo Holanđane ka pobedi. Kod drugog gola je učinio sve što je mogao.

Isto tako, prilikom prvog i odlučujućeg pogotka, nestao je Kulibali na svojoj, desnoj štoperskoj poziciji, a ispred njega i ceo, do tada gotovo bezgrešan vezni red.

U takvom raspletu svakako ima uticaja i povreda do tada sjajnog Kujatea, koji je posle nesmotrenog poteza De Jonga nezgodno doskočio i, čini se, povredio zadnju ložu.

Uz šanse koje su imali Dia i Sar, uz striktni presing i prednost u manevru, dovoljno je razloga da Senegal bude tragičar dana. Pred šampionom Afrike su dueli sa nejakim domaćinom i završni, sa Ekvadorom. I dalje je realno da prođu dalje. Ukoliko nauče nešto iz ovog duela.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.