Budimo u kontaktu

NBA LIGA

TREJD Marjanović napušta Dalas! Ide u šesti klub za sedam godina NBA karijere

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Boban Marjanović napušta Dalas (Foto: Beta/AP)

I kad igra na kašičicu postoje franšize koje ga hoće… Za Bobana Marjanovića (33) nema zime kad je karijera u NBA u pitanju.


ITALIJA: Kvota naše kladionice na pobedu Virtusa protiv Olimpije Milana je 1.68. Meč počinje u 20:45.


Srpski centar je deo velikog trejda. Posle tri godine provedene u Dalasu napustiće ovaj klub, ali ne i državu Teksas. Odlazi u, na tri i po sata vožnje udaljen, Hjuston. U redove Maveriksa ide centar Kristijan Vud, a Rokitsi su za njega dobili Bobana Marjanovića, Sterlinga Brauna, Treja Burka, Krirsa Markesa i 26. pika na draftu. Ovo još nije zvanično, ali ovu vest je objavio jedan od najinforisanijih novinara kad je NBA u pitanju, Adrijan Vojnarovski.

Tamošnji mediji ističu da je Dalas dao možda i više nego što je trebalo u zamenu za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora vrednog 14 miliona dolara i postaje slobodni agent po završetku sledeće sezone. Međutim, ako može da se sudi po komentarima na društvenim mrežama, zadovoljniji su navijači Dalasa… Smatraju da dolazi igrač koji može da bude od pomoći Luki Dončiću. Prošle sezone je Vud u proseku beležio 17.9 poena i imao 10.1 skok po meču.

Što se Marjanovića tiče, sigurno je da se nada da će više da igra nego što je bio slučaj kod trenera Džejsona Kida. U minuloj sezoni igrao je na samo 22 meča, tek pet minuta u proseku. Nije bio starter, a prosečno je beležio 4.5 poena.

Hjuston će da bude šesti klub za koji će Bobi da zaigra u NBA, od dolaska 2015. godine. Najpre je igrao za San Antonio, potom za Detroit, Los Anđeles Kliperse, Filadelfiju i Dalas.

Šesta-sreća. Videćemo…

PROČITAJTE JOŠ:

PRETNJA ZA SRBIJU Letonija dočekuje “orlove” predvođena NBA košarkašem

Hrvatski trećeligaš dobija nov stadion, kompletan sportski centar vredi 13,3 miliona evra! (VIDEO)

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.