Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

TRENER ČUKARIČKOG O PRIPREMAMA Kerkez: Brine način na koji primamo golove, bilo je više dobrih stvari

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Dušan Kerkez (Foto: FK Čukarički)

Porazi bole, Čukarički je izgubio sve četiri pripremne utakmice u Turskoj (Legija 2:3, Karabag 0:1, Maribor 1:2, CSKA 1948 1:2).


FA KUP: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Vest Bromviča protiv Bristol sitija je 2.35. Utakmica počinje u 16.00.


Trener Dušan Kerkez analizirao je 15 dana rada u Antaliji, uveren da će sve da bude mnogo bolje kada počnu bitke za bodove, Kup Srbije…

– Sa moje tačke gledišta, mogu da budem zadovoljan, ali ne u potpunosti sigurno. Od prvog dana igrači su bili orni za rad, bilo je sitnih povreda, međutim ne ozbiljnih, što je dobro. Ako ne za prvo, onda će za drugo svi biti spremni – počeo je priču Kerkez.

Čime konkretno niste zadovoljni, a šta je bilo dobro?

– Nisam zadovoljan rezultatima. On jeste uvek bitan, ali nije primaran. Hteli smo da vidimo gde se nalazimo u duelima sa ekipama koje su u vrhu svojih liga, a sve su igrale i Evropu. Zadovoljan sam mnogim stvarima, uvek može bolje i verujem da će biti. Da je sve perfektno onda bih se stvarno zabrinuo i uštinuo bih za obraz i rekao da nešto ne valja. Fudbal je takav da se uvek nauči nešto novo. Više mogu da gledam pozitivno, nego negativno. Ima tu stvari koje bi trebali da popravimo, trudićemo se da ispravimo sve.

Igra raduje, ali brine realizacija, dugo se čeka na Badamosijeve golove?

– Svaki igrač drugačije podnosi pripreme. Badamosi radi odlično, vredan, radan, ali teško podnosi pripreme. Potrebno mu je malo više vremena u odnosu na druge. Raduje me što stvaramo mnogo šansi protiv ovako jakih ekipa. Sa druge strane ne raduje me što smo primili mnogo golova. Sve su plod nekih naših grešaka, a nadam se da ćemo ih ispraviti.

Fudbaleri Čukaričkog na pripremama (Foto: FK Čukarički)

Sa idealnih terena, sada se selite na sneg, da li vas to brine?

-Vreme sigurno ne raduje, verujem brine i ostale kolege. Kako svima, tako i nama, priviknućemo se dve-tri utakmice, dok ne dođe lepše vreme. Nemamo izbora, tako da se ne opterećujem previše time.

Da li će baš te prve dve-tri utakmice biti ključne za nastavak sezone?

– Start je bitan, ali ne mora ništa da znači. Vreatio bih se na leto, krenuli smo loše u prvoj utakmici, a opet nismo tako završili što je dobro. Imamo dobru ekipu, u smislu da neki igrači već dugo igraju u Superligi. Mislim da oni mogu da to sve drže pod kontrolom.

Imate li u glavi već sada startnih jedanaest?

– Naravno da imam startnih 11 u glavi. Videćemo još, pred nama je još sedam dana rada. Ne bih otkrivao tih jedanaest.

Koliko vam povreda kapitena Docića remeti koncepciju?

– Remeti svakom treneru kad kapiten nije spreman, Imao je prvo povredu, pa je dva-tri dana bio bolestan, nadam se da je završio sa tim malerima. Docić će se brzo vratiti, on je veliki profesionalac, bitan za ekipu. Imamo dobar roster i nadam se da će taj igrač koji ga bude zamenio, biti podjednako ili približno dobar kao kapiten. Od ponedeljka ga očekujem da radi normalno sa ekipom, ali moramo i da budemo strpljivi, na dobrom je putu.

IVANOVIĆ MOŽE DA PRAVI RAZLIKU

Ivanović je dosta menjao poziciju u prolećnom delu prvenstva, gde mislite da može najviše da pruži ekipi?

– Ovde gde u poslednje vreme igra u prvenstvu i na ovim prijateljskim utakmicama. Igra tog ofanzivnog veznog, iza napadača, igrač koji može da pravi razliku. Iako nije bio na top nivou jesenas je dao veliki doprinos ekipi golovima i asistencijama. Biće dosta bolji u drugom delu sezone.

Da li ste se privikli na srpski fudbal i koliko se razlikuje od onog na Kipru?

– Svaka liga je na svoj način drugačija i teška. Potreban je period adaptacije, gde god da trener ili igrač odu, promene sredinu. Kod nas se igra dosta fizički jače nego na Kipru i ima više mladih igrača. Što se mene tiče uvek može bolje. Kada sam bio igrač, tražio sam od sebe više. Ko radi taj i greši, video sam gde sam to činio na početku. Pokušavam to da ispravim da li će to biti dovoljno da budemo bolji, videćemo na kraju kada se podvuče crta.

DA MOGU, PONOVIO BIH MEČ SA ZVEZDOM

Ako biste mogli jednu utakmicu da ponovite iz jesenjeg dela prvenstva da odigrate ponovo, koja bi to bila?

– Ponovio bih utakmicu sa Zvezdom. Mislim da bi svi moji igrači imali isti odgovor. “Poginuli” smo na toj utakmici bez ispaljenog metka. Nismo prikazali ni blizu kvalitet koji imamo. Previše smo respekta pokazali prema protivniku, uz svo poštovanje Zvezdi. Mogli smo dosta bolje. Da li bi to bilo dovoljno za pozitivan rezultat ne znam, ali ako već izgubiš meč, ne možeš to da učiniš spuštenog garda.

Da li je možda imperativ tog trećeg mesta kod igrača “okovalo” noge?

– Možda i jeste, ali fudbal je igra pritiska. Još mi u Čukaričkom i nemamo toliki pritisak, jer ovde nema navijača u tolikom broju, kao u Zvedzi i Partizanu. Moramo da se navikavamo na pritisak, jer ako ga nemaš u stomaku, onda je bolje da se ne baviš ovim poslom. Volim pritisak. Igračli moraju da žive sa time. Naravno, ne bi trebalo da bude preveliki pritisak, jer može da okuje noge, ali to deo života i posla.

Lučić i Petković su igrali za Srbiju protiv Amerike, da li ste stigli da ispratite tu utakmicu?

– Jesam. Mi smo prvo prezadovoljni što su njih dvojica pozvani u reprezentaciju, a zatim i minutažom koju su dobili. Nadam se da će u budućnosti dobiti ponovo šansu. To je motiv i za sve ostale igrače da se pokažu u što boljem svetlu kako bi i oni dobili poziv selektora.

ZNAM DA ADŽIĆ MOŽE MNOGO BOLJE

Od Luke Adžića se mnogo više očekivalo minule jeseni, ali su ga povrede sputale, kako generalno komentarišete njegov rad u Antaliji?

– Adžić su ovo prve kompletne pripreme u poslednjih tri ili četiri godine. Teško je za igrača kada propušta pripreme, pa onda čeka na klub i treba posle toga da pruži maksimum. Zadovoljan sam Lukom, mada znam da može mnogo bolje. I on je svestan toga. Verujem da će proleće odigrati mnogo bolje i da će biti Adžić kojeg svi znamo.

Šta je osim pozitivnog rezultata potrebno da budete u potpunosti zadovoljni što se tiče priprema?

– Želimo da zadržimo dobru igru, realizujemo šanse, a ne samo ih stvaramo i ne primamo jeftine golove. Igrali smo sa ekipama gde se svaka greška kažnjava. Videli smo, a to je i moj cilj bio da na takvim utakmicama, može da se vide greška. Drago mi je da su igrači videli da mogu da igraju protiv takvih protivnika. Ipak, svaka utakmica je drugačija, prvenstvo kad počne, svaki meč nosi nešto svoje. U fudbalu je samo rad, trudi i vera u sopstvene mogućnosti.

Da li ste imali vremena da skautirate Spartak, prva utakmica je uvek najteža?

– Svideo mi Spartak, gledali smo ih. Mislim da će biti mnogo bolji nego u jesenjem delu sezone, mada pripreme su jedno, liga drugo. Vidi se da je to dosta bolja ekipa. Spartak je klub za poštovanje, sa tradicijom, uvek je teško gostovanje. Radujem se početku prvenstva, imaćemo u prvom kolu dosta zanimljivih utakmica, gde niko ne može da kaže da će sigurno pobediti. Poštujem Spartak, ali verujem u svoju ekipu i povoljan rezultat.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAVRŠEN POSAO Odbio klub iz komšiluka i otišao u Atinu! Bambi Tošić ima novi klub (FOTO)

MNOGO PROPUŠTENIH PRILIKA Ovako je Zvezda izgubila u “večitom derbiju”! Pet situacija koje su mogle da promene momentum (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.