Budimo u kontaktu

EVROLIGA

TRENING PO ŽIVCIMA Partizan pobedio, ali posle kakvih muka… Nepromišljene greške umalo skupo koštale!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Kevin Panter izvukao situaciju u Atini (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Neverovatne stvari su propustili igrači crno-belih. Pogotovo u završnici. Mogli su sve da reše na oko minut do kraja, ali onda su se dogodile stvari koje bi što pre trebalo da se zaborave.


LIGA 1: U petak od 21 igraju Troa – Okser, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.05. 


Bilo je teško, ali se isplatilo. Partizan je ostvario prvu pobedu kao gost u ovosezonskom izdanju Evrolige. U sklopu šestog kola je u Atini savladao Panatinaikos i to pošto je malo nedostajalo da ispusti ubedljivu prednost. Ipak, na kraju su crno-beli mogli da odahnu. Semafor slavne dvorane “OAKA” je pokazivao 89:91 (16:31, 25:23, 23:14, 25:23).

Neverovatno je šta su igrači srpskog predstavnika radili u poslednjem minutu utakmice. Promašeno čisto zakucavanje, ishitreni šutevi, loši faulovi… Sve je ovo uticalo na to da domaći ozbiljno prete iako je sve moglo da bude okončano mnogo ranije.

Tačku je stavio Danilo Anđušić, tako što je bio hladnokrvan sa linije za slobodna bacanja na pet sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka, čime su Beograđani stekli nedostižnih plus četiri. Za preostalo vreme su svesno dozvolili protivniku da postigne koš, kako ne bi došli u situaciju da prime pogodak uz faul.

Važno je istaći da su meč obeležile i nesportske stvari u hali kao što je bilo divljanje navijača zbog kojih je došlo do prekida, kao i neshvatljiva greška zapisničkog stola da pusti vreme da teče iako lopta nije bila izvedena iz auta. Tada je ostala samo jedna sekunda do kraja, pa je cela situacija izgledala dosta tragikomično, pogotovo što je Partizan već uspešno učinio loptu živom.

Prekid utakmice u Atini između Panatinaikosa i Partizana (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Što se tiče toka utakmice, publika je bila u prilici mnogo toga da vidi. Crno-beli su po već ranije ustanovljenom receptu sjajno započeli, dominirali su na parketu… Prosto su razbili Panatinaikos koji je delovao potučeno i izgubljeno. Ipak, bitan momenat na meču se dogodio u poslednjim sekundama prve četvrtine kada je Panajotis Kalaicakis pogodio trojku sa skoro celog terena.

Ovo je ohrabrilo “zelene”, koji su u nastavku zaigrali mnogo kvalitetnije u napadu. Povezali su nekoliko trojki i ozbiljno su pretili srpskom timu preokretom. Do toga nije došlo pre svega jer izabranici Dejana Radonjića nisu bili u stanju skoro ništa da odbrane, pa su za poluvreme primili čak 54 poena!

Onda se u drugom sve promenilo. Nedostatak igrača na poziciji plejmejkera u Partizanu se osetila čim ih je protivnik “stisnuo” defanzivno. Počele su da se dešavaju neshvatljive greške i nije bilo nikoga da stane na loptu i smiri situaciju. Jedini koji je tako nešto mogao da uradi je bio Jam Madar, ali je on ušao u problem sa faulovima.

Zbog toga Željko Obradović nije želeo ništa da rizikuje. U igru je vratio mladog Izraelca, igra gostiju je bila malo bolje povezana, pa je konačno i razbijen bedem koji je postavio PAO. Na bolju organizaciju napada se nadovezao i maestralni Kevin Panter sa svojim minijaturama, što je na kraju bilo dovoljno za trijumf.

Ipak, ne pre iz čista mira izazvane drame. Imali su šansu Beograđani mnogo ranije da reše pitanje pobednika, došli su do izgledne pozicije za koš kojim bi otišli na velikih plus šest. Tada je Matijas Lesor na volšeban način promašio čisto zakucavanje, da bi se lopta potom odbila do Zeka Ledeja. On se, umesto da izbaci loptu napolje, odlučio da pokuša da pogodi, ali je promašio, što je dalo priliku PAO-u da se vrati. Na kraju je velika doza sreće pomogla crno-belima da još jednom na veoma glup način izgube utakmicu.

Junak pobede Partizana je bio Kevin Panter, koji je ponovo bio jedini ofanzivno inspirisan, pa je maltene “izmišljao” poene za svoj tim. Na kraju ih je postigao 29, čime je nadomestio nedostatak organizacije napada, jer je do njih dolazio iz igre “jedan na jedan”.

Panatinaikos – Partizan 89:91 (16:31, 25:23, 23:14, 25:23)

Dvorana: “OAKA”; Gledalaca: TBA; Sudije: Perez, Roča, Racis

Panatinaikos: P. Kalaicakis 3, Volters 17 (4as), Li 4, Papajanis 10 (5sk), Bohoridis, Vilijams 14 (7sk), J. Kalaicakis, Bejkon 17, Ponitka 12 (4sk), Grigonis 9, Mancukas, Gudaitis 3. Trener: Dejan Radonjić

Partizan: Vukčević, Ledej 13 (10sk), Koprivica, Panter 29 (4as), Papapetru 2, Eksum 12, Jovanović, Glas, Lesor 15 (11sk), Trifunović, Anđušić 10, Madar 10. Trener: Željko Obradović

PROČITAJTE JOŠ:

POLUVREME Panter je nestvaran! Partizan na krilima kapitena razbija PAO (VIDEO)

PREKID U ATINI Divljanje navijača Panatinaikosa, sudije su reagovale! Evo šta ih je razljutilo (VIDEO)

1 komentar

1 komentar

  1. StojSha

    StojSha

    03.11.2022. at 23:29

    Мууу Рудоња!!!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.