Budimo u kontaktu

Blog

Tri kluba – tri trofeja

Engleski fudbal

Objavljeno

,

Poslednja dva meseca sezone doneće epilog kao u dobrom trileru. Jedino što ovde nećemo saznati ko je ubica nego ko će pokupiti preostala tri trofeja.

Dva kluba koja u Engleskoj igraju ligu za sebe. Delovalo je da i Čelsi može da igra tu ligu ali mogli su pratiti tempo samo do pola sezone.

Mančester siti i Liverpul već su osvojili jedan trofej ove sezone, Liverpul je uzeo Liga kup, a još su u trci za preostala tri. Ne samo da su u trci nego će sigurno neko od njih uzeti PL, a favoriti su preostala dva.

Analizirao sam svako takmičenje i dao svoju prognozu.


HARTLPUL – MENSFILD 2&GG GOSTI SU U NALETU


Pre svega želim da odam prizanje ovim neverovatnim timovima i njihovim menadžerima. Koliko su samo konstantni, koliko napreduju iz godine u godinu i popunjavaju i najmanje pukotine koje su imali u timu.

Ono što je najbolje je koliko teraju jedni druge u napredak, da jedni druge čine boljima svake godine.

PREMIJER LIGA

Ako pratite moj rad svedočili ste da mi je Siti najveći favorit za osvajanje PL što ponavljam još od pre početka sezone. Ipak, kada bi me neko primorao danas da stavim svoj novac na nekog u trci za titulu – to ne bi bili „građani“.

Trka za titulu u Premijer ligi je trka između dva konja. Ako Čelsi pobedi zaostalu biće na osam poena od Sitija i sedam od Liverpula. Mislim da vodeći dvojac neće izgubiti ni tri poena do kraja i da bi upravo zato međusobni susret mogao odlučiti titulu, a ne da izgube po osam i da Čelsi dođe do titule.

Deluje mi trenutno da sve ide u korist Liverpula. Liverpul teže prima golove i deluje da bi se teže mogao da oklizne protiv ostalih ekipa, ali takođe mi deluje da će Liverpul imati prednost u direktnom susretu. Čini mi da je Liverpul manje sklon greškama.

Liverpul, takođe, ima manji pritisak, budući da je 15. Januara zaostajao 14 poena i sada se sjajnim nizom uključio direktno u borbu. Nekako je i dalje opšti osećaj da je ovo na Sitiju da izgubi titulu.

Zamislite koliko nas predobar meč čeka 10. aprila na Etihadu!?!

Dva top tima sa dva top menadžera u punoj snazi jedni na druge direktno za titulu. Šta više možemo da poželimo?

Možda da engleski fudbal organizuje neko zajedničko gledanje u NS ili BG?


SALFORD – KROULI 1&D2+ DOMAĆI ĆE POKUŠATI DO PLEJ-OFA


LIGA ŠAMPIONA

U Ligi šampiona oba kluba će putovati na Pirinejsko poluostvro. Liverpul u Portugaliju, u Lisabon, na susret sa Benfikom, a Siti u Španiju, odnosno Madrid, gde ga čeka Atletiko.

U četvrtfinalu oba kluba su favoriti bez dileme i mislim da će proći sa pola gasa što kažu mladi. U polufinalu Liverpul ide na Bajern (ili Viljareal), a Siti na pobednika Čelsi/Real Madrid.

Siti je prošle sezone stigao do finala koje je izgubio s 1:0 od Čelsija ali napreduje iz godine u godinu. (AP Photo/Laszlo Balogh)

Ako stalno radite ovo što Siti radi kad-tad ćete osvojiti LŠ, ja nemam nikakve sumnje u to. Ova hrpa novca na ovoliko dobrih igrača, ovi vrhunski mendžeri, nemam nikakve sumnje da će osvojiti LŠ, apsolutno. Ako ne ove sezone, onda neke naredne. Pitanje je vremena.

Dajem mu najviše šansi ove sezone. Siti ovo nije nikada osvojio i mogao bi da ima veću glad od Liverpula i Čelsija. Takođe, nije loša stvar to što se ne ukršta sa Bajernom do finala.


ROČDEJL – KARLAJL X2&0-2 IZUZETNO TESAN MEČ


FA KUP

Ovo je bez dileme najmajne bitno takmičenje koje im je preostalo, ali i takmičenje u kojem će imati najmanji pritisak. U FA kupu sreću se direktno u polufinalu 16. aprila u 16:30, samo šest dana posle meča u PL.

Veliko je pitanje kakve će postave izvesti menadžeri zbog toliko zgusnutog rasporeda jer ovi klubovi igraju 5. aprila LŠ, zatim međusobni meč 10. aprila, 13. aprila revanš LŠ i ponovo 16. aprila međusobni meč. To su četiri top utakmice u 11 dana!

Liverpul, čak, posle ovoga 19. aprila dočekuje Junajted na Enfildu, što je pet utakmica u 14 dana!

Ovde niko pri zdravoj pameti ne može da prognozira ishod jer niko ne može ni da pretpostavi postave! Možda bude nekih povreda ili suspenzija zbog kartona, koje se iz PL prenose na FA kup. Siti sada više nema toliko jaču (dužu) klupu u odnosu na Liverpul kao prošlih sezone.

Kod FA kupa. Takođe, ne treba isključiti Čelsi, koji igra u drugom polufinalu sa Kristal Palasom. Čelsi je rasterećen u PL, realno ne mogu ni dole ni gore. U teoriji mogu dole, ali čak i da odu na četvrto mesto opet imaju LŠ.

Ono što Čelsiju najviše daje šanse je to što je ovo pravi kup tim! Tuhel je to već pokazao osvajanjem LŠ gde je dobio Siti (1:0), ali i dolaskom u finale FA kupa prošle gde su izgubili od Lestera (1:0) i finale Liga kupa ove sezone koje su izgubili na penale od Liverpula. Oba puta i kada je poraženi Čelsi je bio dobar i nije ispao iz meča ni u jednom momentu.

Čelsi je i u Ligi šampiona, igra sa Real Madridom koga je prošle sezone izbacio u polufinalu ovog takmičenja. Čak i ovde ih ne treba otpisati, ali moja prognoza je da ove sezone nisu na nivou da osvoje ovo takmičenje, naročito zato što će sada imati dosta zgusnut raspored i to će im više naškoditi nego Liverpulu i Sitiju.

Moraće Tuhel perfektno da izbalansira minute Tijaga Silve, koji donosi toliko mirnoće i klase u odbranu, moraće da se nada da će Kante biti zdrav i da mu neće niko od mladih (Čaloba u tebe gledam) imati pad koncentracije odnosno isključivanje ili veliku tremu što bi dovelo do greške.

Čelsi može da ispadne iz LŠ recimo od Reala i onda mogu svu municiju da bace na FA kup. To uopšte nije nemoguć scenario. Mnogo realniji nego da Liverpul ispadne od Benfike ili Siti od Atletika.


OLDAM – LEJTON ORIENT 2 ČUDO BI BILO DA OLDAM OVDE IZVUČE NEŠTO


Za kraj moja prognoza, više moj subjektivni osećaj nego neka smislena prognoza jer ovo je nemoguće da se prognozira:

Premijer liga – Liverpul

Liga šampiona – Mančester siti

FA Kup – Čelsi

Kakvih mesec i po dana nas čeka, prijatelji moji!

Uživanje.

Dulle Varney

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.